Sony Alpha 7 Mark IV és 7S Mark III pletykák

0

A Sony következő full-frame szenzoros MILC-ei valószínűleg az Alpha 7 Mark IV (ILCE-7M4) és az Alpha 7S Mark III (ILCE-7SM4) vázak lesznek.
Mindkettő előrelépést hoz az elődmodellhez képest, de vadonatúj fejlesztést (amely ezekben a modellekben debütálna) egyik se hoz majd.

Az elektronikus kereső mindkét gépben 5,76 millió képpontos lesz (amelyet a 7R Mark IV-ben vezetett be a Sony), a hátsó LCD 1,44 millió képpontból épül fel.
Felbontásban csak a 7S Mark III lép előrébb a korábbi 12 Mpixelről 14 Mpixelre, a 7 Mark IV marad az előd 24 Mpixeles felbontásánál. A 7R Mark IV érdekessége lehet a változtatható (kiiktatható?) aluláteresztő szűrő.
Videófelvétel tekintetében mindkét modell remek képességeket kínál majd, így az Alpha 7 Mark IV 6k videózást is kínál majd full-frame méretben, míg az Alpha 7S Mark III 4,8k felbontást kínál full-frame esetén és 4k-t Super35 formátumban.
A Hibrid Log Gamma, S-Log2 és S-Log3 formátumokat mindkét gép támogatja majd.

A memóriakártyák tekintetében nincs változás, továbbra is dupla UHS-II SD kártyafoglalat lesz a gépekben, a RAW formátum 12 vagy 14 bites lehet.

További adatok az alábbi táblázat jobb oldali két oszlopában találhatók (érdekes módon egyébként itt 7S Mark IV-ről írnak…):