Elmarad a CP+ 2020

0

A CIPA tegnap éjjel jelentette be, hogy a koronavírus járványra való tekintettel idén nem rendezik meg a CP+ 2020 szakmai kiállítást. Indoklásukban azt írják, hogy nem rendelkeznek hatékony kezelési módszerrel, vagy jól megtervezett elszigetelési eljárással arra az esetre, ha koronavírussal fertőzött látogató, vagy kiállító érkezne.
A CP+ szakmai kiállítást évente rendezik meg a japán Yokohamában, amelyre rengeteg gyártó és a világból összesen közel 70.000 látogató érkezik.

Nem ez az egyetlen rangos esemény, amelyet végül nem tartanak meg. A február végén szintén éves megrendezéssel, 2006 óta Barcelonában tartott Mobile World Congress idei rendezvénye azért marad el, mert számos kiállító visszamondta a megjelenését, szintén a koronavírus járványra hivatkozva. Emiatt döntött végül úgy a szervezőség, hogy elmarad az idei MWC. Erre a szakmai kiállításra az okostelefon gyártók java része ütemezi az éves legnagyobb bejelentését, hasonlóképpen, mint a CP+ esetében a fototechnikai ipar résztvevői.
A bejelentések természetesen nem maradtak el, amint azt már a héten láthattuk, viszont a világpremier, a kézben fogás lehetősége, valamint az üzleti jellegű tárgyalások igen.