Jön a LEE85

0

A LEE kifejezetten a kis méretű gépek kedvelőinek fejlesztette ki LEE85 lapszűrő rendszerét, amely könnyen hordható, praktikus tartóval minden objektív elé felhelyezhető lapszűrőket kínál.

A négy féle kitben elérhető LEE85 rendszer 58mm, 67 mm és 72 mm menetátmérőjű adaptergyűrűt tartalmaz (kisebb méretekhez további adapterek érhetők el), amelyekkel az objektív elé fogathatjuk fel a lapszűrőtartót, amely egy, kettő vagy három lapszűrőt képes fogadni.
Az egyes kitek között a mellékelt szűrők számában, illetve tisztító kendőben, valamint puha szűrőtartóban van eltérés. A szűrők között ND0.6 (2 Fé) és ND0.9 (3 Fé) átmenetes szürke szűrő, ND1.8 (6 Fé) és ND3.0 (10 Fé) természetes szürke szűrő, valamint egy kör alakú polarizációs szűrő található (utóbbihoz felpattintható szűrőtartót kínál a gyártó).
Az átmenetes szűrők között természetesen itt is többféle keménységű (enyhe, vagy erős átmenetű) szűrő érhető el, de tekintettel arra, hogy APS-C szenzoros MILC-ekből ma (még?) több létezik, mint full-frame szenzorosból, az átmenet erősségét ennek megfelelően módosították. A LEE100 rendszer nagyon erős átmenete így a LEE85-nél az erős gradációval érhető el, míg a LEE100 közepes átmenetét a LEE85-nél a lágy gradáció adja. A LEE100 lágy gradációjához nincs a LEE85-ben ekvivalens típus.