Galéria: Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN | Art (tesztfotók)

0

Korábban már járt nálunk a Sigma full-frame szenzoros tükörreflexesekhez tervezett 24-70mm f/2,8 DG OS HSM | Art modellje, amellyel pozitív tapasztalatokat szereztünk, de a tükör nélküli (MILC) gépekhez egy még könnyebb változatot fejlesztett a japán gyártó, amely optikailag is más, így mindenképpen érdemes volt a Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN | Art objektívet is kipróbálnunk. Mivel egyszerre volt nálunk ez az objektív és a 11-24mm-es ultranagy látószögű zoom is, így mindkét objektívvel készültek tesztfotók ugyanonnan, szinte egy időben. Érdekes látni, hogy mennyire más torzítása van a két objektívnek.

A tesztfotók készítésénél most is igyekeztünk a lehető legtöbbféle témát előkeríteni, így a szokásos épületfotókon kívül éjszakai csillagos (fél holdas) asztrotájkép és portrék is kerültek a tesztfotók közé. S mivel a gyújtótávolság tartománya és fényereje alapján ez egy közkedvelt riporterzoom, egy gyors képriport készítésére is el tudtunk szaladni a közeli városban tartott rendezvényre (nagy szerencsénkre jó idő volt aznap, így nem vártunk B tervre, jelesül a március 15-i ünnepségre, hiszen az a koronavírus miatt országszerte elmaradt, így hoppon maradhattunk volna).

A tesztképeink már most megtekinthetők, a cikkünk publikálása előtt azonban még van pár feladatunk, amit el kell végeznünk, így az csak húsvét utánra várható. A fotókat Sony Alpha 7R II vázzal készítettük, kikapcsolt torzítás korrekció mellett!

Íme tehát a tesztfotóink (a képre kattintva a tesztfotó galéria új ablakban nyílik meg!):

Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN | Art tesztfotók