OmniVision 64 Mpixeles PureCel Plus-S szenzor

0

Új tagot kapott az OmniVision 2014-ben útjára indított PureCel-S szériája, amely immár 64 Mpixeles felbontású modellt is kínál.

Az OmniVision 1/2″ típusú, 64 Mpixeles rétegelt CMOS szenzora maximum 9248×6944 pixeles fotók készítését teszi lehetővé, de a 0,7 mikronos pixelek 2×2-es összevonásával olyan 16 Mpixeles fotókat is menthetünk, amelyek az átlagolásnak köszönhetően zajtalanabbak.
A videózás terén is kiemelkedő képességű az új szenzor, hiszen 30 kép/mp-cel képes 8k videók rögzítésére, 4k-ban pedig 60 kép/mp a képfrissítés plafonja. Lehetőség van elektronikus képstabilizálásra, ez esetben 4k felbontásban 30 kép/mp a maximális frissítési sebesség. Nem maradhatott el a slow-motion támogatása sem, ezt FullHD felbontásban 240 kép/mp, HD felbontásban 480 kép/mp sebességig teszi lehetővé az OmniVision OV64B. Ami pedig a teljes felbontású sorozatfelvételt illeti: 64 Mpixelen 15 kép/mp érhető el, de a pixel összevonásos 16 Mpixeles módban 30 kép/mp-et is kínál a képérzékelő.

A gyors automatikus élességállítás támogatásaként 2×2 mikrolencsés fázis-különbség érzékelést is kínál a szenzor, amely gyenge fényben is hatékony fókuszt tesz lehetővé.

Az első darabok május végén gördülnek le a gyártósorról, így várhatóan év végén, vagy jövőre találkozhatunk vele drónokban, kamerás gimbalokban, vagy akár okostelefonokban.