Tourism is our passion fotópályázat

0

A turizmusról és vendéglátásról szóló országos fotópályázatot írtak ki, amelyre bárki ingyen nevezhet az alábbi kategóriákban:

  • 2020 emlékei
  • Turizmus hősei
  • Pillanatnyi mosoly
  • Vendégek nélkül (csend)

A nevezéseket 2021. március 10-én 24.00-ig várják a pályázat weboldalán.

A zsűri tagjai:

  • Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetsége, elnök)
  • Pesti István (Platán étterem, konyhafőnök)
  • Nánási Pál (fotóművész)
  • Varró Zoltán (designer)
  • Vágó Ágnes (turizmusonline.hu, főszerkesztő)
  • Nagy-Szász István (CPI Hotels)

Sajtóközlemény:


Tourism is our passion

A fotópályázat három kategóriában indult el, amelyekre bárki beküldhet tetszőleges számú pályaművet a következő körből: szállodások, vendéglátósok, külsős kollegák, turisztikai szakemberek, valamint azok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást. A három kategória pedig a következő:
Turizmus hősei
Pillanatnyi mosoly
Vendégek nélkül (csend)

A beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításra minden kategória, zsűri és közönség által választott első három helyezettje kerül. A zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu), Nagy-Szász István (CPI Hotels).

A nevezés díjmentes. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Egy pályázó – kategóriától függetlenül – maximum 10 fotót küldhet be, a szervezők pedig minden képhez rövid képaláírást is várnak. A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG formátum, oldalarány: 1:1 vagy 4:3, felbontás: minimum 7 Mpixel, fájlméret: maximum 16 MB.

Pályázati időszak: 2021. február 10. – 2021. március 10. 24:00

Az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható.

Országos kiállítás megnyitó: 2021. április (a pontos időpont a korlátozások változásától függ)

Jótékonysági árverés: Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a szervezők a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtják. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz juttassák el az árverésből befolyt összeget az alábbi három közül: Veni Vidi Vici alapítvány, Bátor Tábor Alapítvány, Bátorságot adunk. Életeket változtatunk vagy a Kék Madár Alapítvány.

Általános nevezési feltételek:

– Pályázni 2020. március 15. napjától készült fotókkal lehet.

– A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a www.tourismisourpassion.com weboldalra, online regisztrációval egyidejűleg.

– A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

– A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt.

– Amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

– A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék.

– Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető.

– Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályamunkákat töröljék.

– A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG

– Minimum képfelbontás: 7 Mpixel

– Ajánlott képoldalarány: 4:3

– Képfájlok maximum fájlmérete: 16 megabájt.

– Képfájlok ajánlott pixelmérete a rövidebb oldalon: minimum 2500 pixel

– A kiállításra kiválasztott képek esetében a kiíró bekérheti a fotó legnagyobb felbontású változatát is.

– Egy pályázó maximum 10 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül.

– Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

– A zsűri által megjelentetésre javasolt, illetve az internetes közönségszavazáson nyertes pályaművekre vonatkozó felhasználási jogokat a pályázók a pályázat kiírójára ruházzák annak érdekében, hogy a pályaműveket a nagyközönségnek is be lehessen mutatni, a pályázó nevének feltüntetésével.

– Online szavazás: ugyanaz a személy a pályázat időtartama alatt 24 óránként csak egy szavazatott adhat le kategóriánként.

– Tekintettel arra, hogy a képaláírás pályázat fontos eleme, kérjük a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során, magyarul vagy angolul. A képaláírás maximum 150 leütés lehet szóközökkel együtt,

– Az eredmény a zsűrizés lezárását követően, sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.

– A kiállított pályaműveket a kiállítás után árverésre bocsájtjuk. Az árverésen befolyt összeget annak az alapítványnak a rendelkezésére bocsájtjuk, amit legtöbben választottak a képek feltöltésekor.

Nevezési díj: a nevezés ingyenes
Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaműveket közönségszavazással – weboldalon keresztül – és szakmai zsűri fogja kiválasztani.

1. Közönségdíj kategóriánkként: a weboldalon legtöbb leadott szavazattal rendelkező
fotó

2. Zsűri által kiválasztott díj kategóriánkként: a zsűriben a fotóművészet, vendéglátás,
szállodaipar, média és design jeles szakértői vesznek részt.

Zsűri tagjai: Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke; Mai Manó ház
igazgatója), Nagy-Szász István (CPI Hotels), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (séf, Platán étterem konyhafőnöke),
Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (turizmusonline.hu főszerkesztője).

A versenyről és az eredményekről folyamatosan beszámolunk online felületeinken: a www.turizmusonline.hu-n, a www.tourismisourpassion.com, Facebook oldalunkon, valamint a partnereinknek küldött hírlevélben.

A díjazottakat nemcsak weboldalainkon, hanem időszaki kiállítás keretében az ország 7 pontján egy időben bemutatjuk. Amennyiben a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésed merülne fel, írj a photo@tourismisourpassion.com email címre!

Tourism is our passion díjai:

A közönségszavazás fődíja: Miele Triflex HX1 Vezeték nélküli porszívó, METRO Gourmet csomag, 10.000 Ft-os CEWE kupon
Közönségszavazás II. helyezett: szállodai voucher, éves belépőjegy Mai Manó Házba
Közönségszavazás III. helyezett: szállodai voucher

Kategóriagyőztesek díja: METRO Gourmet csomag, CEWE kupon
Kategóriák II. helyezettjeinek díja: szállodai voucher, éves belépőjegy Mai Manó Házba
Kategóriák III. helyezettjeinek díja: III. helyezett: szállodai voucher

Az 50 000 Ft értékű METRO Gourmet csomag tartalma: Taubner: Mártások és Zöldfűszerek kiadvány (Kereskedelmi forgalomban nem kapható ), Gasztroakadémia mester tréning egy neves séf előadásában, METRO Professional Séf kés készlet

CEWE kupon: 10 000Ft-os CEWE kupon, amely beváltható bármely CEWE termékre (legyen szó CEWE Fotókönyvről, fali dekorációról vagy fényképes ajándéktárgyról)!