1″ típusú szenzorral büszkélkedhet a DJI Air 2S

0

A DJI bejelentette legújabb drónját, az Air 2S-t, amelyet 1″ típusú, 20 Mpixeles felbontású (2,4 mikronos pixeles), kamerával szereltek fel (hasonlóval, mint a Mavic 2 Pro-t), ennek ellenére a gép igen kis méretűre összehajtogatható (szemben a Mavic-kel). Az objektív 22 mm ekv. (88 fokos) látószögű, f/2,8 fényerejű.

A nagy felbontású szenzor a DJI drónok közül elsőként kínál 5,4k felbontású videófelvételt 30 kép/mp képfrissítés mellett, de lehetőség van 4k UltraHD rögzítésre is 60 kép/mp-cel, 150 Mbps-os sávszélességgel, akár H.264 akár H.265 tömörítéssel. A videókat nem csak hagyományos 8 bites színmélységben, de 10 bites D-Log és szintén 10 bites Hybrid Log Gamma módban is elmenthetjük a szebb utómunkálatok érdekében.
A fotókat illetve videókat a gép belső 8 GB-os tárhelyére, vagy SD kártyára menthetjük.
Fotózni persze nem csak JPEG, de RAW formátumban is lehetséges, ez esetben a gyártó adatai szerint 12,6 Fé dinamika átfogást kapunk. A nagy érzékenységnek és a jó fényerőnek köszönhetően akár éjszakai felvételek is készíthetők:

A DJI Air 2S akár 31 percnyi repülésre képes egyetlen feltöltéssel, a véletlen ütközések ellen négy irányú akadály érzékelőket építettek rá. A gyártó szerint a legfejlettebb APAS 4.0 rendszer segítségével akár önállóan is képes átrepülni egy terület felett az objektumok kikerülésével. A drón támogatja az ADS-B rendszert is.

A DJI Air 2S ára 1000 amerikai dollár, amelyben egy akkumulátor és egy vezérlő található. A Fly More Combo a szokásos módon két akkut kínál, emellett egy ND szűrőt, hordtáskát és külső töltőt is adnak a készülék mellé.
További információk a gyártó honlapján találhatók.