Új optikai felépítéssel: Samyang 50mm f/1,4 FE II

0

A koreai Samyang újratervezte 50mm f/1,4 standard fixét, és kiadta annak második verzióját Sony E bajonettes full-frame szenzoros MILC-ekhez.

Az új Samyang 50mm f/1,4 FE II kategóriájában a legkisebb és legkönnyebb (8,9 cm hosszú és csak 420 grammot nyom) modell. Az átdolgozott optikai rendszer immár 11 lencsetagot tartalmaz, amelyek közül három nagy törési mutatójú (HR), egy extra-alacsony szórású (ED) és kettő aszférikus. A fejlesztés során arra is figyeltek, hogy a videográfusok is elégedetten használhassák a terméket, ezért a fókuszlégzést minimálisra szorították.
A gyors és pontos élességállítás érdekében lineáris léptetőmotoros fókuszmeghajtást választott a gyártó.

Az objektív tubusára egy programozható funkciójú, alapesetben az autofókusz leállítására szolgáló gombot és két egyedi beállítás közötti váltást lehetővé tevő Custom kapcsolót is elhelyeztek. Utóbbi funkcióját az opcionális Lens Station dokkolón keresztül állíthatjuk be, pl. arra, hogy a fókuszgyűrű a rekesz módosítására legyen használható.

A csupán 40cm-es közelpontjának köszönhetően közelképek készítésére is határozottan alkalmas, az elődmodell 45 cm-es közelponttal rendelkezett.

Az időjárásálló szigetelésekkel is ellátott Samyang 50mm f/1,4 FE II decembertől lesz megvásárolható, ára kb. 600 euró lesz.

Samyang 50mm f/1,4 FE II
Gyújtótávolság 50 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 45,7°
Legszűkebb blende F16
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
3 nagy törési mutatójú (HR), 1 extra-alacsony szórású (ED), 2 aszférikus taggal
Fókusz rendszer lineáris léptetőmotoros AF
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 40 cm
Legnagyobb nagyítás 1:6,25
Szűrőmenet 72 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
80,1 mm × 88,9 mm
Tömeg 420 gramm
Gyári kiegészítő szirom formájú napellenző