Hibrid instant fényképezőgép: Fujifilm instax mini Evo

0

A Fujifilm új hibrid instant fényképezőgépet jelentett be, a klasszikus megjelenésű mini Evo-t.

A Fujifilm instax mini Evo gép 5 Mpixeles, 1/5″ típusú szenzort alkalmaz, objektíve 28mm-es gyújtótávolságú kisfilmes látószögét adja, fényereje f/2,0. Az autofókuszos gép 10 cm-től tud fókuszálni, érzékenység tartománya ISO100 és ISO1600 közötti. A felvételeket belső memóriába, illetve micro SD kártyára képes menteni.
A komponálást a hátsó 3″-os képátlójú LCD segíti.

Okostelefonnal lehetőség van távvezérlésre is, de akár ide is felmásolhatjuk készült fotóinkat, hogy azokat az interneten megosszuk másokkal.

A beépített hőszublimációs nyomtató 640×320 dpi felbontással képes papírképeket létrehozni, a fényképezőgépből nyomtatva ez 1600×600 pixeles képet jelent (okostelefonról 320 dpi-vel nyomtat a készülék, ekkor 800×600 pixeles képet visz papírra).

A tíz különböző optikai effektus és a 10 film effektus kombinálásával akár 100 féle hatás előállítására képes gépet főképp azoknak ajánlja a gyártó, akik szeretnének könnyeden és kreatívan fotózni – és már a helyszínen szeretnék megörökíteni papíron is a felvételeiket.

Sajtóközlemény:

Azonnali Evo-lúció:
Az egyedülálló instax mini Evo Hybrid instant fényképezőgép – kapható 2022 februárjától

10 integrált objektív üzemmód x 10 filmhatású szűrő opció = 100 kifejezési lehetőség

A FUJIFILM Vállalat (Teiichi Goto elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató) bemutatta az új instax mini Evo Hybrid instant fényképezőgépet (mini Evo), amely 2022. február 1-től kapható. A kifinomult és klasszikus megjelenés a Fujifilm ikonikus fényképezőgép-tervezői megközelítésének szinonimája. A mini Evo egyedülálló hibrid formátuma egyesíti az analóg instant fényképezőgépek funkcióinak izgalmát és élvezetét a digitális fotótechnológia képtárolási, megosztási és nyomtatási képességeivel.

A mini Evo egyedülállóan tíz integrált objektív üzemmódot és tíz filmhatású szűrő opciót kínál, amelyek összesen 100 különböző kombinációt tesznek lehetővé a fotósok számára, hogy kifejezhessék magukat és egyedi felvételeket készíthessenek. Az instax mini instant filmmel párosítva pedig a mini Evo az eddigi legjobb minőségű, 600 dpi-s instax instant nyomatokat készíti el közvetlenül a fényképezőgépről kinyomtatva.

„Az instax mini Evo egyedülálló és csúcskategóriás kiegészítője az instax családnak” – mondta Toshi Ida, a FUJIFILM Europe elnöke. „Ezt a hibrid fényképezőgépet és nyomtatót úgy terveztük, hogy a fotósok rugalmasan válthassanak az analóg és a digitális élmény között, így kiválaszthatják az azonnal nyomtatandó, a megosztandó, és a későbbi hozzáférés érdekében tárolható képeket. A mini Evo 100 képrögzítési módot és az eddigi legjobb instax instant nyomtatási minőséget kínálja, mindezt időtlen, klasszikus dizájnban, így a mini Evo egyedülálló társ az élet mérföldköveinek azonnali megörökítéséhez és megosztásához”.”

Az új instax mini Evo okostelefon-alkalmazás*1, amely a mini Evo készülékhez jár és Bluetooth*² technológiát használ, számos új, fejlett funkcióval bővül. Először is, az „Átvitt képek” funkció lehetővé teszi a mini Evo készülékkel készített instax képkockák átvitelét az okostelefonra. A mini Evo a „Direct Print” funkcióval fotónyomtatóként is használható, ahol bármilyen fényképet kinyomtathatsz az okostelefonod fényképezőgépének galériájából. És ez még nem minden, a távoli fényképezési képességet és a képtárolási opciót is tartalmazza a még sokoldalúbb felhasználás érdekében.

A mini Evo fő jellemzői a következők:

10 integrált objektív üzemmód x 10 filmhatású szűrő opció = 100 kifejezési lehetőség
A mini Evo ötvözi a klasszikus formát a modern funkcióval, és számos olyan funkciót kínál, amelyeket az instax-felhasználók már megszokhattak, néhány új csavarral kiegészítve. Ez a fényképezőgép 10 integrált objektívmóddal és 10 szűrőopcióval rendelkezik, amelyek 100 különböző kombinációt kínálnak a fotósok számára, hogy kreatívan kifejezhessék magukat , egyedi felvételekkel.

Szelfik, tárolás és még több
A mini Evo fényképezőgép hátoldalán egy 3 hüvelykes LCD-képernyő is található, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a képek kiválasztását, a képkockák hozzáadását, a szerkesztést, a nyomtatást és a képbeállítások módosítását, és amelyet egy beépített lítiumion akkumulátor támogat, amely akár 100 felvétel elkészítéséhez is képes. A Micro SD-kártya foglalat biztosítja, hogy a képek tárolására bőven legyen hely a későbbi élvezetekhez, míg a szelfitükör segít a felhasználóknak abban, hogy minden alkalommal tökéletes szelfit készítsenek.

Új filmvariáció elérhető
A mini Evo bevezetésével párhuzamosan kerül forgalomba az új instax mini Stone Gray instant film, amely új kontrasztot jelent a hagyományos fehér szegélyű megjelenéshez képest. A stílusos szürke szegély szemet gyönyörködtető kontrasztot nyújt az élénk nyomtatott képekkel szemben. Az Instax mini Stone Gray instant film 10 expozíciót tartalmazó csomagban lesz kapható.

Árak és elérhetőség
A mini Evo klasszikus, fekete és ezüst kombinált kivitelben lesz kapható, és 2022. február 1-jén lesz megvásárolható 199,99 € áron. Az új instax mini Stone Gray instant film várhatóan szintén 2022. február 1-jén lesz megvásárolható 9,99 € áron. (Hivatalos bruttó hazai fogyasztói ár még nem elérhető!)

*1: Android telefonokkal és iPhone-okkal kompatibilis ingyenes alkalmazás. Android telefonok esetében a Google Play-ből, iPhone-ok esetében pedig az App Store-ból tölthető le. Az Android és a Google Play a Google Inc. védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az iPhone és az App Store az Apple Inc. védjegyei.

*2: A Bluetooth® munkajel és logó a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegye, amelyet licenc alapján használnak.