Az X-Driver CFexpress kártyákhoz már kártyaolvasó sem kell majd

0

Az Indiegogon indult el annak a CFexpress memóriakártyának a gyártás beindításához kiírt gyűjtés, amely igen ötletes megoldásával szükségtelenné teszi a kártyaolvasó használatát.

Az ötlet szerint a kártya egyik oldala a szokásos CFexpress csatlakozókat, míg a másik oldalán USB Type-C csatlakozót tartalmaz majd, így lehetővé válik, hogy a fényképezőgépből a kártyát kivéve rögtön okostelefonunkba, vagy számítógépbe illesszük azt és gyorsan lemásolhassuk róla az adatokat. Tegyük hozzá persze, hogy ilyen megoldású SD kártya létezik már, még a SanDisk is gyártotta egy időben, aztán valamiért mégsem terjedt el.

Az X-Driver CFexpress kártya jövőjét még nem tudhatjuk, de azt igen, hogy a fejlesztője 1700 MB/s-os átviteli sebességet, Type B tokozást, PCIe Fen.3×2 és USB Type-C 3.1 10 Gbps-os csatlakozást kínál. Ugyanakkor az a tény, hogy az illetőnek ez az első Indiegogos kalapozása, bizony higgadtságra int mindenkit. Láttunk már csodákat 😉 .

Mindenesetre a fejlesztő már azt is tudja, hogy mennyiből lehet majd kihozni egy-egy ilyen kártyát: a 128 GB-os 144 dollárba, a 256 GB-os 240 dollárba, míg az 512 GB-os 384 dollárba kerülhetne.