Távirányítható is a Yongnuo új 11mm f/1,8 objektíve.

0

A Yongnuo új objektívet dob piacra, amelyet elsődlegesen az APS-C szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készített.

A Yongnuo YN 11 mm f/1,8S DA DSM WL modell 10 lencsetagból épül fel, az optikai rendszerben öt extra-alacsony szórású, két aszférikus és három nagy törésmutatójú lencsetag is alkalmazásra került a minimális kormatikus aberráció és a saroktól-sarokig részletgazdag és torzításmentes leképezés érdekében.
Az automatikus élességállítást is támogató objektív érdekessége, hogy 50 dollárért (akcióban 21 dollárért) egy 2,4 GHz-es rádiófrekvenciát használó távvezérlőt is vásárolhatunk hozzá, amellyel távolról állíthatjuk a fókuszt (kézi fókuszálás, vagy A-B átfókuszálás) amely videófelvételnél jöhet jól. Szintén a videósok számára jó hír, hogy a távvezérlővel a felvétel el is indítható, illetve le is állítható.

Az objektív tubusára a rekeszgyűrű 1/3 Fé-es beugrásának engedélyezésére/tiltására szolgáló kapcsoló, valamint egy programozható (Fn) gomb is került. Az AF/MF módot egy távvezérlő ki/be kapcsolásra is használható SW gomb segítségével választhatjuk ki.

A Yongnuo YN 11 mm f/1,8S DA DSM WL ultranagy látószögű objektív Sony E bajonettel vásárolható meg, később Fujifilm X és Nikon Z bajonettel is elérhető lesz. Ára 300 amerikai dollár (bevezető akcióban 260 amerikai dollár).

Yongnuo YN 11 mm f/1,8 S DA DSM WL
Gyújtótávolság 11 mm
Lefedett képterület APS-C
Látószög 105°
Felépítés 10 lencsetag 9 csoportban
5 extra-alacsony szórású, 2 aszférikus és 3 nagy törésmutatójú taggal
Fókusz rendszer léptetőmotoros
Legszűkebb blende F16
Rekesz 7 lamellából
Közelpont 15 cm
Legnagyobb nagyítás 1:6,7
Szűrőmenet 58 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
69 mm × 66 mm
Tömeg 260 gramm
Gyári kiegészítő napellenző