Megjelent a Canon EOS C80

0

A Canon bejelentette az EOS C70 cinema kamera utódját, a kétszer akkora felbontású szenzorral dolgozó EOS C80-at.

A Canon EOS C80 kamera a C70 Super 35-ös képkocka méretű szenzora helyett immár full-frama szenzoros, felbontása pedig 26 Mpixeles. Rétegelt felépítésének köszönhetően a magasabb képfrissítés és a csökkentett jello-effektus elérésében is segít.
A filmezésre termett gépváz 6k videófelvételeket képes rögzíteni max. 30 kép/mp-cel, 4k-ban pedig akár 60 kép/mp-cel, tripla natív érzékenységének köszönhetően ISO800, ISO3200 és ISO12800 érzékenységeken is alacsony képzaj várható (összevetve az egy natív érzékenységű, azonos felbontású kamerákkal).

A szenzor előtt a C400-ból ismerős ND szűrő rendszer aktiválható, amely ND2-től ND10-ig 5 lépésben állítható fényintenzitás csökkentésre képes.

Az autofókusz a Canon legmodernebb Dual Pixel CMOS AF II technológiájára épül, azaz a tükör nélküli gép szenzorára integrált fázis-különbség AF pontokat használhatjuk. A mesterséges intelligenciával támogatott AF rendszer az embereken kívül az állatok és járművel felismerésére is képes.

A felvételeket hagyományos AVC tömörített formátumokon túl Canon Cinema RAW Light LT módban is rögzíthetjük, Super35 képkivágás módnál RAW ST formátum is rendelkezésre áll.

A Canon EOS C80 novembertől lesz kapható, ára 5500 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

A kompakt, nagy teljesítményű EOS C80 kibővíti a Canon professzionális cinema kamera kínálatát

Budapest, Magyarország, 2024. szeptember 09. – A Canon Europe ma bejelentette a várva várt EOS C80-at, egy olyan vadonatúj RF-bajonettes cinema kamerát, amely bővíti a filmkészítés és az élőben sugárzott produkciók kreatív lehetőségeit. Az elismert EOS R5 C és EOS C70 örökségére építve az EOS C80 zökkenőmentesen ötvözi a csúcstechnológiát a kompakt és ergonomikus kialakítással, könnyebbé téve a filmkészítést.

A Canon népszerű EOS R rendszerének legújabb tagja számos fejlett, aprólékosan kidolgozott funkcióval büszkélkedhet, hogy megfeleljen napjaink vizuális történetmesélői változó igényeinek.

A legújabb, csúcsminőségű, teljes képmezős, rétegelt BSI-érzékelővel felszerelve
Az EOS C80 a Canon második olyan EOS cinema kamerája, amely a forradalmian új, hátulról megvilágított (BSI), rétegelt CMOS-érzékelővel rendelkezik, melyet először az EOS C400-ban mutattak be az év elején. Ez a csúcstechnológiájú érzékelő a lenyűgöző, teljes képmezős 6K felbontású felvételek lehetőségét kínálja 16 fokozatban állítható dinamikatartomány mellett, kivételes érzékenységet és minimális zajt biztosítva az igazán lélegzetelállító felvételek készítéséhez.

A filmkészítők könnyedén alkalmazkodhatnak a változó fényviszonyokhoz az EOS C80 innovatív, három alap ISO 800 / 3200 / 12 800*-nak köszönhetően, amely bármilyen környezetben optimális képminőséget biztosít. A rugalmasság érdekében az intelligens automatikus-váltó üzemmód zökkenőmentesen váltogat ezen alap ISO-szintek között, hogy lépést tartson a dinamikus jelenetekkel, például hírek vagy élő sportesemények esetében.

Az EOS C80 integrálja a Canon híres Dual Pixel CMOS AF II technológiáját, amely most már továbbfejlesztett autofókusz képességekkel rendelkezik, így páratlan pontosságot és érzékenységet biztosít. A tűéles arc-, szem- és fejkövetéssel, valamint az újonnan kifejlesztett test- és állatkövetéssel a kamera biztosítja, hogy a téma fókuszban maradjon, bármilyen összetett legyen is a felvétel.

Ismerős, de továbbfejlesztett dizájn és professzionális csatlakoztathatóság
Az EOS C80 a méltán elismert EOS C70 kompakt és ismerős formáját tükrözi, de a kifinomult ergonómia révén a felhasználói élményt tovább növeli, így különösen hasznos kézi használathoz, valamint gimbal-hoz és drónokhoz történő rögzítéshez. Az újratervezett és levehető felső fogantyú jobb kényelmet biztosít, míg az új multifunkciós papucs a kompatibilis audió tartozékok körét bővíti. Ezen kívül a kamera kültéri használat esetén jobb láthatóságot biztosító, fényesebb LCD-panelt, valamint a hüvelykujjhoz közelebbi, továbbfejlesztett joystick-kialakítást kapott a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Az EOS C80 a Cinema EOS rendszer legújabb olyan kamerája, amely támogatja, hogy a felhasználók PL bajonettes objektíveket tegyenek fel RF bajonettel rendelkező kameravázakra. Ez az újítás a kreatív lehetőségek széles tárházát nyitja meg, hozzáférést biztosítva a filmkészítőknek az iparági szabványos PL bajonettes cinema objektívek széles választékához, beleértve a Cooke /i TechnologyTM metaadatok támogatását.

A Canon tisztában van a zökkenőmentes munkafolyamatok kritikus fontosságával napjaink gyors tempójú gyártási környezeteiben. Az EOS C80 kiemelkedik ebben a tekintetben, mivel beépített Wi-Fi és Ethernet csatlakozási lehetőséget kínál a könnyed fájlátvitelhez, a távoli kameravezérléshez, az IP streaminghez és az akadálytalan együttműködéshez a forgatáson.

A valós idejű objektív- és torzítási adatok rögzítése/kimenete soha nem látott munkafolyamat-hatékonyságot és kreatív vezérlést biztosít a VFX és a virtuális gyártás számára. A lenyűgöző történetmesélés mostantól lehetséges az integrált VR-képességeknek köszönhetően, amelyeket a Canon forradalmi RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye objektívjével való használatra optimalizáltak.

Magasabb minőségű rögzítési formátumok
Az EOS C80 lehetővé teszi a filmkészítők számára, hogy páratlan hűséggel és rugalmassággal örökítsék meg elképzeléseiket, mivel számos professzionális rögzítési formátumot és nagy képkockasebességet kínál, amelyek bármilyen produkció igényeinek megfelelnek.

A Canon legújabb kínálata támogatja a 12 bites Cinema RAW Light-ot akár 6K 30p-ig, és olyan új MP4 videóformátumokat is tartalmaz, mint az XF-AVC S és az XF-HEVC S. Ezek az opciók kivételes, túlmintavételezett 4K 4:2:2 10 bites képminőséget biztosítanak kezelhető fájlméret mellett, és egyszerűsítik a munkafolyamatokat a gyártástól az utómunkálatokig. Minden rögzítési formátum részletes metaadatokkal és strukturált fájlnevekkel rendelkezik, ami zökkenőmentes szervezést és hatékony szerkesztést biztosít.

Új korszak a Canon Cinema EOS termékcsaládban
Ez, a ma és a holnap filmkészítőinek tervezett, úttörő kamera zökkenőmentesen ötvözi elődeinek legjobb tulajdonságait a legmodernebb funkciókkal. Az EOS C80 több mint egy kamera: a korlátlan lehetőségek kapuja, és minden produkció kreativitását magasabb szintre emeli.

* A háromszoros ISO-alapbeállítások a kiválasztott gammamódtól függően változnak.