Cikkek:

Aputure Pro CoWorker II

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. október 8. 09:00 (Egyéb)

Aputure Pro CoWorker II

Az Aputure már régóta készít vezetékes és vezeték nélküli kioldásra alkalmas távkioldókat, amelyek közül az egyszerűbb változatot már jópár évvel ezelőtt bemutattuk. Most a komolyabb, programozható modellt vizslattuk meg, amely noha nem friss termék, mégis érdemes még most is megnézni, mire képes.

Kipróbáltuk: Nikon 1 S2

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. október 6. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Nikon 1 S2

A Nikon ez év tavaszán frissítette MILC szériáját, s havonta egy-egy új modellt jelentett be a Nikon 1 gépcsaládon belül. A márciusi 1 V3 után áprilisban az 1 J4 következett, majd végül a sort az 1 S2 belépő szintű modell zárta májusban. Az 1 V3 és az 1 J4 már járt nálunk, most az 1 S2-n a sor. Cikkünkből kiderül, hogy milyen kompromisszumot kell kötnie annak, aki az olcsóbb, kisebb modellt választja.

Olloclip 3-in-1 Macro és 4-in-1 (iPhone) konverterek

Petur - 2014. október 3. 09:00 (Objektívek)

Olloclip 3-in-1 Macro és 4-in-1 (iPhone) konverterek

Az okostelefonok valószínűleg csak a pici szenzoruk és limitált optikájuk miatt nem tudták teljesen lesöpörni a kompakt fényképezőgépeket a piacról, de az utóbbi problémára már számtalan gyártó kínál előtétlencsés megoldásokat. Az egyik legmenőbb ilyen cég az Olloclip, melynek iPhone 5-höz és 5s-hez tervezett előtétlencséiből a legutóbbi IFA-n kaptunk két sorozatot.

Közgyűrűzés

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. október 2. 09:00 (Egyéb)

Közgyűrűzés

Avagy hogyan növeld meg objektíved nagyítását anélkül, hogy plusz lencsetagot iktatnál az optikai rendszerbe. Egy kis elmélet után a gyakorlatát is bemutatjuk a közgyűrűk alkalmazásának.

Könyvajánló: A digitális fotós könyv 5.

Petur - 2014. október 1. 09:00 (Könyvajánló)

Könyvajánló: A digitális fotós könyv 5.

Scott Kelbyt talán nem kell bemutatnom. De ha mégis, elég csak annyi, hogy a világ jelenlegi legnépszerűbb fotós témájú szerzőjéről van szó. Könyvsorozatának ötödik része jelent meg most magyarul, mely nevével ellentétben nem csak a digitális fotózással foglalkozik, hanem jobbára a fényképezés szakmai fogásaival is.

Kipróbáltuk: Canon PowerShot G1X Mark II

Petur - 2014. szeptember 29. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Canon PowerShot G1X Mark II

A Canon épp annyi nagy szenzoros, beépített optikás kompaktot adott eddig ki, mint ahány rendszerkompaktot. Kettőt. A japán gyártó idén a PowerShot G1X modell utódjával jelentkezett, mely egyrészről eltávolodás a G-széria világától, más részről visszatérés elit gépeik hagyományaihoz.

Rollei Fotopro C4i és C5i állvány kitek

Petur - 2014. szeptember 26. 09:00 (Állványok)

Rollei Fotopro C4i és C5i állvány kitek

Nemrég bemutattunk két olcsó, majd pedig két kompakt Rollei állványt, most pedig következzenek a nagyágyúk: Jobban mondva kis ágyúk, hiszen a C4i és C5i is elég apró, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy sokoldalúak legyenek.

Manfrotto MHXPRO-2W videófej

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. szeptember 24. 09:00 (Állványok)

Manfrotto MHXPRO-2W videófej

A Manfrotto termékei közül legutóbb nyár elején mutattunk be egy tripodot és egy 3D fejet. Most a videósoknak készült, középkategóriás, 2 szabadsági fokú MHXPRO-2W kerül terítékre, amely finom mozgásokat tesz lehetővé.

Samsung S 16-50mm f/2-2,8 ED OIS

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. szeptember 22. 09:00 (Objektívek)

Samsung S 16-50mm f/2-2,8 ED OIS

A Samsung idén kezdte igazán komolyan venni a MILC fényképezőgép rendszerét, s elkezdte bővíteni objektívjeit a felső kategóriás S optikákkal. A Samsung S 16-50mm f/2-2,8 ED OIS paraméterei és külseje alapján is ízig-vérig profi optika. De vajon a képminősége is kellően jó? Erre is keressük a választ tesztünkben.

Induro AT203

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. szeptember 19. 09:00 (Állványok)

Induro AT203

Az Induro tripodok közül már volt lehetőségünk bemutatni egy igazán méretes darabot, most hasonlóan robusztus állvány következik. Az alumínium AT203 ráadásul nem csak teherbírásában és magasságában, de kialakításában is különlegesnek számít, hiszen gyári nagy talp helyett akár fogazott, menetes karral emelhető középoszlop is választható hozzá.

  • (10. 28.)HyperX Cloud fülhallgató teszt
    A Kingston újabb termékeket vett fel a kínálatába; a gyártó játékosoknak szánt HyperX fejhallgatóját teszteltük.