Cikkek:

Kipróbáltuk: Olympus OM-D E-M10

Petur - 2014. március 24. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Olympus OM-D E-M10

Idén január végén érkezett az OM-D sorozat harmadik dobása, az E-M10, mely az eddigi legkisebb modell a szérián belül. Kicsi a bors, de erős! Vagy, nem? Mindjárt kiderült a tesztből.

Think Tank Photo Retrospective 15L

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. március 21. 09:00 (Táskák)

Think Tank Photo Retrospective 15L

Kissé rendhagyó cikk következik a Pixinfon, mert most nem csak fotósoknak való válltáskát mutatunk be. A Think Tank Photo ugyanis nem csupán fotósoknak gyárt táskákat, de hétköznapi embereknek is, akik utazásaik során kényelmesen és igényes módon szeretnék notbeookjukat, irataikat hordani. Természetesen mivel mi fotósok is többnyire használunk notebookot, számunkra is jó vétel lehet a Retrospective 15L.

Cononmark K4s 400 Ws mobil stúdióvaku

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. március 19. 09:00 (Világítástechnika)

Cononmark K4s 400 Ws mobil stúdióvaku

Nagy sebességű vakuszinkronnal, beépített rádiós vevőegységgel és mellékelt rádiós kioldóval, valamint külső akkumulátorával kiváló kültéri vakut kínál a Mikrosat, amelyet AC adapterének köszönhetően műteremben is használhatunk. Talán csak az időjárásállóságot hiányolhatjuk ebből az okos kis mindenesből.

Apotop fotószkenner adapter

Petur - 2014. március 17. 09:00 (Szkennerek)

Apotop fotószkenner adapter

Nem olyan nagy újdonság a régi negatívok, vagy diák beolvasására alkalmas fényképezőgép adapter. Az Apotop terméke ezt annyiban modernizálja, hogy fényképezőgép helyett iPhone-unkkal archiválhatjuk le analóg fotóinkat. Lássuk, mit tud?!

A nagy sebességű vakuszinkron (HSS)

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. március 14. 09:00 (Alapfokon)

A nagy sebességű vakuszinkron (HSS)

Egy készülő cikkünk kapcsán derült fény arra, hogy nálunk még nem jelent meg cikk a vakuszinkron idő okáról, illetve az emiatt szükséges nagy sebességű vakuszinkronról. Bár a fórumunkban már kiveséztük a témát, azt elég nehéz megtalálni, így szükségesnek éreztük, hogy egy könnyebben fellelhető cikkben is összefoglaljuk a tudnivalókat. Írásunkból a kezdők is megérthetik az okokat, a következményeket és az összefüggéseket.

Exkluzív: Nikon 1 V3

Petur - 2014. március 13. 05:04 (Fényképezőgépek (exkluzív))

Exkluzív: Nikon 1 V3

Újabb Nikon MILC a partvonalon. Ezúttal az 1 V2 csúcsmodell cseréje, mely nem meglepő módon a Nikon 1 V3 nevet kapta. Mint következő előzetesünkből kiderül gyártója számos téren megújította, egy-két szolgáltatásban azonban visszafogta az új modellt.

Sunpak LED 96 videolámpa

Petur - 2014. március 12. 09:00 (Világítástechnika)

Sunpak LED 96 videolámpa

Nem először kerül terítékre nálunk videolámpa, a vakuk terén érdekelt Sunpak kínálatban azonban még nem találkoztunk ilyen termékkel. Bemutatónk a közel 100 LED-et tartalmazó, kompakt lámpájukat mutatja be.

Villanó suli

Petur - 2014. március 10. 09:00 (Alapfokon)

Villanó suli

Kezdő fotósként elég a fényképezőgéppel és az objektívvel kapcsolatos szakkifejezéseket bebiflázni, ha viszont különálló vaku vásárlására adja a fejét az ember, új fogalmakkal szembesül. A külső kisvakuk legfontosabb jellemzőit igyekeztünk összeszedni.

Apotop Wi-Reader Pro kártyaolvasó és Wi-Fi router

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. március 7. 09:00 (Egyéb)

Apotop Wi-Reader Pro kártyaolvasó és Wi-Fi router

Nem csak fotósoknak, de okostelefon és tablet felhasználóknak is remek kiegészítő lehet az Apotop Wi-Reader Pro nevű terméke, amely SD kártyaolvasóként, töltőként, Wi-Fi Routerként és Repeaterként is használható. E sokrétű, kiránduláskor és utazásokkor is igen hasznos készülék járt nálunk nemrégiben, melyet górcső alá is vettünk.

Think Tank Photo Pro Speed Belt V2

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. március 5. 09:00 (Táskák)

Think Tank Photo Pro Speed Belt V2

Fotós vagy? Van fotós hátizsákod? Esetleg kiábrándultál belőle és vettél válltáskát? De még ez sem elég gyorsan hozzáférhető? Fáj a derekad, fáj a hátad a nehéz felszerelés miatt? Akkor neked találták ki a Think Tank Photo Pro Speed Beltet, aminek második verziója járt nálunk.