Cikkek:

Lupoled 1120 DMX Dual-Color LED lámpa

Petur - 2014. augusztus 6. 09:00 (Világítástechnika)

Lupoled 1120 DMX Dual-Color LED lámpa

Kisméretű, fényképezőgépre, vagy videokamerára erősíthető LED lámpákból elég sokat bemutattunk már az elmúlt években, profi cucc azonban ritka vendég minálunk. Legalábbis ilyen árkategóriájú, és ekkora. Na persze a Lupoled 1120 DMX Dual-Color nem csak attól profi, mert nagy és sokba kerül, tartogat egyéb érdekességeket is.

Röviden: Nikon Coolpix S9700

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. augusztus 4. 09:00 (rövid digitális fényképezőgép teszt)

Röviden: Nikon Coolpix S9700

Utazózoom fényképezőgépből már sokfélét próbáltunk, akadtak köztük kisebbek, vagy egy fokkal nagyobbacskák. De olyat, mint a Nikon Coolpix S9700, még nem láttunk. Hihetetlen, 25-750mm-nek megfelelő, 30×-os zoomátfogású objektív fért el ebben a kis gépben, amely szinte példa nélküli. 30×-os zoom a zsebben! Ígéretes?

Olcsó Rollei állványok

Petur - 2014. augusztus 1. 09:00 (Állványok)

Olcsó Rollei állványok

A minap vagy féltucat Rollei állvány várt az irodában, melyek közül első körben az olcsóbb, fix fejes darabokat válogattam ki. Egy alacsony árfekvésű fotó- és egy hasonló kategóriájú videó-állvány kerül most terítékre, melyek a Tripod S3 és DIGI-9300 nevet kapták.

OnOne Perfect Effects 8

Petur - 2014. július 30. 09:00 (Szoftverek)

OnOne Perfect Effects 8

Néhány hete a minőségi pluginjeiről ismert amerikai onOne Software-t megszállta az adakozhatnék, így korlátozott időre ingyen letölthetővé tette egyik szoftverének a Perfect Effects 8-nak Pro változatát. Az alkalmazást mi is letöltöttük és kipróbáltuk. Lássuk, mit tud!?

Röviden: Olympus Stylus SH-1

Petur - 2014. július 28. 09:00 (rövid digitális fényképezőgép teszt)

Röviden: Olympus Stylus SH-1

Az Olympus nemrég kiadott ultrazoomja, az SH-1 most landolt szerkesztőségünkben. A kívülről, és sok szolgáltatásában MILC-nek tűnő, apró fényképezőgép valójában egy hagyományos, nem cserélhető objektíves kompakt. Íme a véleményünk róla!

Lenspen Micro Pro (MCP-1)

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. július 25. 09:00 (Egyéb)

Lenspen Micro Pro (MCP-1)

Tavaly tavasszal, akarom mondani telének végén, márciusban már volt alkalmunk szemügyre venni a Lenspen újdonságokat. Akkor bemutattuk a Lenspen Micro Pro-t is, de az az érdekes helyzet állt elő, hogy ismét kaptunk egyet, amely különbözik a tavaly márciusban bemutatottól. Kis kutakodás után kiderült, hogy az MCP-1 és NMCP-1 nem teljesen azonos termékek, így megnézzük most az MCP-1-et is.

Mikrosat MX-1900: a rendszervaku állvány

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. július 23. 09:00 (Állványok)

Mikrosat MX-1900: a rendszervaku állvány

Bár napjainkban a studióvakuk és az ezekből felépített szettek egyre elérhetőbb áron kerülnek ki a boltok polcaira, a rendszervakus fotózás is reneszánszát éli. Az olcsón beszerezhető rendszervakukhoz már jópár fényformáló és rádiós kioldó is rendelkezésre áll, így teljesítményüket leszámítva szinte ugyanazt valósíthatjuk meg velük, mint a drágább társaikkal. Egy ponton válik csak nehézkessé a történet: a vakuk alátámasztásánál. Legalábbis eddig.

Kipróbáltuk: Sony Alpha (ILCE)-6000

Petur - 2014. július 21. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Sony Alpha (ILCE)-6000

Tesztpadon a Sony friss, ropogós Alpha-6000-es modellje, melyet idén februárban jelentett be a cég, és nemrég került a boltokba. Részletes tesztünkben a szokásos alapossággal vizsgáltuk át töviről-hegyire a NEX-6 utódjának tekinthető rendszerkompaktot.

Case Logic Luminosity Messenger DSM-103

Irházy Róbert (Birdie) - 2014. július 18. 09:00 (Táskák)

Case Logic Luminosity Messenger DSM-103

A Case Logictól nyár elején hagyományosabb, de mégis érdekes kialakítású fotós hátizsákokat mutattunk be, most pedig egy válltáskán a sor, amelybe nem csak fényképezőgépünket, de kis méretű notebookunkat vagy tabletünket is elhelyezhetjük.

Magic Lantern: Dual ISO

Petur - 2014. július 16. 09:00 (Szoftverek)

Magic Lantern: Dual ISO

Magic Lantern. E név ismerete nem tartozik feltétlenül a fotós alapműveltséghez, de a Canon DSLR használók bizonyára találkoztak már vele. Most egy-két érdekesebb funkciójának kiemelésével azok számára is megpróbáljuk bemutatni, akik a név hallatán elsőre az Ezeregy éjszaka meséire gondoltak. Elsőnek következzék a dupla érzékenységű mód, vagy röviden Dual ISO.