2004-ig eltűnik a film

0

Az InfoTrends Research Group, Inc. 700 digitális fényképezőgép tulajdonos megkérdezésével készült felmérése szerint a géptulajdonosok 2004-ig teljesen elhagyják a filmet és akkortól már minden felvételt digitálisan rögzítenek. A többség már ma is jelentősen kevesebbet fényképez filmre, mint korábban, sőt, 30%-uk már ma sem használja a régi technológiát. Azoknál, akik a két technikát együtt használják a korábban filmre készített felvételek 63%-a kerül digitális adathordozóra.

A felmérés szerint a többség nem elégedett a digitális technika minőségével, ezért megtartja a filmes masináját is. Közben pedig élvezik az új eljárás biztosította előnyöket is, amikor a digitális fotó minősége is elegendő. Ennek eredményeként a fotósok ma több felvételt készítenek és nyomtatnak ki mint korábban tették.

A tanulmány rávilágít, hogy a felhasználók többsége kihasználja a lehetőséget, hogy a frissen elkészült képeket az interneten e-mail-ben vagy digitális fotóalbumban (mint a kép.tár szolgáltatása) eljuttassa családtagjainak barátainak.