A legnépszerűbb portré világítások

0

Ha szeretsz stúdióban fotózni, de még nem vagy tapasztalt a fények beállításában, illetve nem mennek még kisujjból a a lehetőségek, vagy csak érdekelnek a portréfotózás legalapvetőbb világításai, akkor ezt az összefoglalót neked találták ki!

lightning_guide_cover
A digitalcameraworld.com-on jelent meg egy méretes, nyomtatható „puska”, amely a legnépszerűbb és legalapvetőbb portré világítási lehetőségeket sorolja fel. A mintafotókon kívül a vaku és fényformálók beállítása is megtalálható a kártyákon, igaz, csak 2D-ben. A térbeli elhelyezkedés kitalálásához mindenképpen szükséged lesz egy kis térlátásra, de fotós enélkül egyébként sem létezhet. Fontos hozzátennünk, hogy a beállításokat nem a fényképezőgéphez, hanem a modell arcához viszonyítva kell alkalmaznunk! Tehát pl. a butterfly világításnak nem az a lényege, hogy a fényképezőgép felett helyezkedjen el a főfény, hanem hogy a modellel pont szemben, attól magasabban! Az eredeti, soronként 4 beállítást mutató, 3000×4242 pixeles óriásposztert darabokra vagdaltuk, hogy könnyebben áttekinthető legyen, akár úgy is, hogy a blogunkat telefonon vagy tableten megnyitod, így pedig a képek között lapozni is tudsz.

Fotók: Ben Brain és James Paterson, illusztráció: Andy McLaughlin, design: Roddy Llewellyn

Ha nagyobb monitoron néznéd, akkor az 1380 pixel széles, szintén átszerkesztett, soronként 2-2 beállítást mutató változatot ajánljuk, amelyet IDE kattintva érhetsz el.
Az eredeti kép megtalálható a digitalcameraworld.com oldalán: http://www.digitalcameraworld.com/2015/09/14/free-portrait-lighting-guide-24-essential-studio-lighting-set-ups/