Canon PowerShot SX200 IS

0

A Canon újabban szinte minden kompakt fényképezőgépét optikai stabilizátorral látja el, így az SX200 modell neve után is ott díszeleg az „IS” jelzés (Image Stabilizer). A frissen bejelentett kis kompakt egyébiránt 12 megapixeles CCD szenzort tudhat magáénak, méretéhez képest pedig elég komoly, 12x zoomátfogású objektívvel szerelték fel. Kisfilmes értéken ez 28-336mm-nek megfelelő látószöget jelent, F3,4-5,3 fényerő mellett.

Canon PowerShot SX200IS

Canon PowerShot SX200IS

Az SX200 IS nem csak automata beállításokkal, de például rekesz- vagy záridő előválasztással is használható, így megtaláljuk rajta a teljesen manuális üzemmódot is. A záridő 1/3200 és 15 mp között szabályozható, az érzékenység pedig ISO80 és 1600 között.

Ugyanakkor az élességállítás teljesen automatikus. A 9 pontos AF rendszer makró módban akár 0 cm-ről is megtalálja a témát. Az önállóan működő funkciók kedvelői használhatnak több témaprogramot (pl. ISO3200 érzékenység mód) és arcfelismerő módot is.

Canon PowerShot SX200IS

Canon PowerShot SX200IS

A széleskörű beállításokkal rendelkező kompakt mozgóképfelvétel terén sem túl szerény. Akár HD minőségű (1280 x 720 pixel) videók is készíthetők vele, 30 kocka/mp képfrissítéssel. Ezek hossza maximum fél óra lehet, míg kisebb felbontásban 1 órás videók menthetők. Adatmentésre SD, SDHC, vagy MMC kártyák használhatók.

Az SX200 IS-en 3” méretű LCD kijelző található, 230 000 képpontos felbontással. A csomag alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor és a hozzá való töltő. Egy feltöltéssel kb. 280 felvétel készülhet.

Canon PowerShot SX200IS

Canon PowerShot SX200IS

A készülék főbb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles CCD szenzor
  • 12x optikai zoom, 28 mm ekvivalens látószöggel
  • 0 cm makró közelpont
  • Optikai képstabilizátor
  • Teljes- és félmanuális üzemmódok
  • Arc- és mozgásfelismerő mód
  • Automata témaválasztás
  • Max. ISO3200 érzékenység
  • HD minőségű videofelvétel, hanggal
  • 3” LCD kijelző, 230 000 képponttal
  • SD, SDHC és MMC kártyákkal kompatibilis
  • Lítium-ion akku és töltő

Sajtóközlemény:

Az új PowerShot SX200 IS: a Canon szuper kompakt nagy-látószögű zoomos gépe

Hollandia, Amstelveen, 2009. február 18.: A Canon ma megerősíti digitális fényképezőgépeinek PowerShot sorozatát a PowerShot SX200 IS-sel – az új szuper zoomos, megdöbbentően kisméretű modellel. A nagy-látószögű (28 mm) 12 szeres optikai zoom-nak, a Canon DIGIC 4 processzornak köszönhető nagyon gyors működés és a 12,1 megapixeles kiváló képminőség teszi ezt a gépet ideális partnerré az utazásban. Részletgazdag videók készíthetők nagy felbontással (720p, 30 kép/s), melyek lejátszásához a gép HDMI csatlakozással rendelkezik a HDTV-hez. A kézi üzemmódban az összes beállítás elérhető, ha szükség van rá.

Utazásra teremtve
A PowerShot SX200 IS klasszikus fekete, kék és vörös színben kapható alumínium külseje szenvedélyes utazó számára is alkalmas kisméretű fényképezőgépet rejt. A nagy teljesítményű 12-szeres átfogású zoom objektív a 28 mm-es fókusztávolságtól kezdve alkalmas a tájképek és a távoli témák fényképezésére egyaránt. A Canon 4 fényértéket javító képstabilizáló rendszere megszűnteti a fényképezőgép bemozdulásából eredő életlenséget, még a zoom legnagyobb tele állásában és rossz fényviszonyok mellett is.

Kis méret, jó minőség
Figyelemre méltó 12,1 megapixeles felbontásra alkalmas a képérzékelő, ami lehetővé teszi a képek nagyítását és kivágását a felbontás veszélyeztetése nélkül. A Canon DIGIC 4 processzor új algoritmussal és nagyobb pontossággal dolgozik, vele a PowerShot SX200 IS gyorsabb, a képek zajtalanok, részletgazdagok, a színeik tiszták.

Intelligens funkciók a kreativitás érdekében
A legjobb eredmény legkisebb erőfeszítéssel elv értelmében a PowerShot SX200 IS használja a Smart Auto és a továbbfejlesztett Kényelmes módot. Mindkét üzemmódban dolgozik a Canon témaelemző technológiája, mely figyelembe veszi a téma világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait, hogy kiválassza az optimális beállítást. Azok a felhasználók, akik a beállításokat maguk szeretnék elvégezni, a kézi üzemmódba kapcsolhatnak.

A DIGIC 4 processzor sebessége nagyobb pontosságot hozott a Canon más intelligens technológiáiban is. A továbbfejlesztett mozgásérzékelés és AF szervo segíti az éles felvételek készítését mozgó téma esetén. Az i-Contrast a sötét részek világosságát növeli, vigyázva arra, hogy a világosak nehogy túlzottan lobogjanak. A Canon Arcérzékelés funkciója már portré fényképezésekor figyel a pislogásra is, nehogy a rossz pillanatban felvett kép csalódást okozzon. Az Önkioldó arcra funkció a csoportfelvételeknél és önarcképeknél segít: akkor készül el a felvétel, amikor a fényképezőgépet kezelő arcát észleli a gép.

Videó nagy felbontással
Az arra érdemes pillanatokról mozgóképet rögzíthet a fényképek mellé lélegzetelállítóan nagy felbontásban (720p). A beépített HDMI csatlakozással azonnal meg is nézheti felvételeit HDTV-n.

A nagy 3”-os LCD a fényképek és filmek komponálására és megtekintésére egyaránt kitűnően megfelel, nagy beláthatósági szög miatt egyszerre több néző is élvezheti a látványt. Ráadás az új kezelőfelület, mely útmutatót is tartalmaz azon használók számára, akik kíváncsiak a beállítások felvételre gyakorolt hatására.

„A PowerShot SX200 IS köszönhetően zoomja teljesítményének, nagy felbontásának, HD videó felvételi képességének, lehetőséget ad a kalandok kompromisszumok nélküli megörökítésére.” mondta Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

  • Kompakt, 12-szeres, 28 mm-től induló nagy-látószögű optikai zoom
  • 4 fényérték előnyt adó képstabilizátor
  • 12,1 megapixel
  • Intelligens DIGIC 4 processzor a gyors működésért, a kimagasló képminőségért
  • Smart Auto mód témaelemző technológiával
  • Életlenség csökkentése képstabilizátorral, mozgásérzékelő technológiával és AF szervoval
  • A felvételek készítése személyekről egyszerű az arcérzékelés AF/AE/FE/WB, arc kiválasztása és követése, az önkioldó működtetése arcra és az automatikus vörösszem-korrekció funkciókkal.
  • 3”-es, nagy felbontású LCD
  • Nagy felbontású (720p) videó HDMI csatlakozással
  • A felvételi mód lehet kézi és kényelmes (automatikus) is
  • Új, könnyen használható kezelőfelület útmutatóval
  • Klasszikus fekete, kék és vörös alumínium külső