Bírja a strapát a Canon PowerShot D10

0

PowerShot D10 néven vélhetően egy új szériát indít útjára a mai napon a Canon. A kissé furcsán lekerekített külsejű, fémházas masina ugyanis az egyre népszerűbb, strapabíró digitális fényképezőgépek trendjét kívánja meglovagolni. A D10 ellenáll a 1,22 méterről való leejtésnek, a pornak, a -10 C fokos hidegnek, de akár 10 méter mélyen a víz alá is lemerülhetünk vele.

Mindezt leszámítva egy automata működésű kompakttal van dolgunk, amely közel 20-féle témaprogramot – köztük víz alatti módokat – kínál. Az automata témaválasztásnak köszönhetően ezek egy részének kiválasztásával sem kell törődnünk, hiszen megteszi helyettünk a gép. A DiGiC 4 processzorral ellátott készülék érzékenységét ISO 80-1600 között szabályozhatjuk, de egy külön témamódban elérhető az ISO3200-as érzékenység is.

Képérzékelőjének felbontása 12,1 megapixel, optikája pedig 3x zoomátfogást kínál, kisfilmes értéken 35-105mm-nek megfelelő látószöggel és optikai stabilizátorral. Az élességállítás szintén automatikus és legfeljebb 3 cm közel képes befogni a kívánt témát. Ebben a gépben is találunk arc- és mozgás felismerő módot, mely utóbbi leköveti a képmezőben elmozduló portréalanyt. Állókép sorozatnál 1,1 kép/mp sebességgel dolgozhatunk.

Ha videózni támad kedvünk legfeljebb 640 x 480 pixeles méretet állíthatunk. A képfrissítés 30 kocka/mp, és a hanggal kombinált videó maximum 1 órás lehet. Az elkészült álló- és mozgóképek a 2,5” méretű, 230 000 képpontos PureColor II LCD-n nézhetők vissza.

A D10-hez saját lítium-ion akkumulátor és töltő jár. Egy feltöltéssel kb. 220 fotó készülhet. Az adatok mentésére SD, SDHC, vagy MMC memóriakártyákat használhatunk.

A készülék főbb tulajdonságai:

  • Víz-, por-, fagy- és ütődésálló fémborítás
  • 12 megapixeles CCD szenzor
  • 3x optikai zoom
  • 3 cm makró közelpont
  • Optikai képstabilizátor
  • Arc- és mozgásfelismerő mód
  • Automata témaválasztás
  • Max. ISO3200 érzékenység
  • VGA minőségű videofelvétel, hanggal
  • 2,5” LCD kijelző, 230 000 képponttal
  • SD, SDHC és MMC kártyákkal kompatibilis
  • Lítium-ion akku és töltő

Sajtóközlemény:

Kalandra tervezve: A Canon első vízálló fényképezőgépe

Hollandia, Amstelveen, 2009. február 18.: A Canon a mai napon piacra hozza első vízálló digitális kompakt fényképezőgépét, a 12,1 megapixeles PowerShot D10-et. Az aktív, kalandkedvelő vásárlóknak szánt, kitűnő képmindőségű PowerShot D10 bárhová elvihető köszönhetően ellenállóságának. A Canon DIGIC 4 processzora nagyon gyorsan dolgozza fel a kimagaslóan részletgazdag képeket is, míg az új Smart Auto mód a téma tartalmának elemzése alapján segíti a kép könnyed elkészítését. A tartozékok széles választéka, megkönnyíti a PowerShot D10 szélsőséges körülmények közötti használatát.

Oda is eljut, ahova más nem
A PowerShot D10 alkalmas arra, hogy gazdáját elkísérje kalandjaira, legyen az hullámlovaglás, búvárkodás vagy hegymászás – 10 méteres mélységig vízálló , állja a port és a leesést is 1,22 méteres magasságból kemény felületre, és -10 oC-ig a fagynak is ellenáll.

Védőtartozékok sora áll rendelkezésre a fényképezőgép megóvására szélsőséges körülmények között: puha tok, szíj a nyakba és a vállra akasztáshoz, karabineres szíj . A fényképezőgép négy sarkán új rögzítési pontok vannak, hogy a különböző tevékenységekhez kényelmessé és biztonságossá tehesse a gépet. A gépet a kiegészítő elülső színes fedelekkel lehet egyedivé tenni, a puha tok pedig megvédi az ütésektől és horzsolásoktól.

IEC/JIS IP besorolás IPX8-cal azonos
IEC/JIS IP besorolás IPX6-tal azonos
Lásd a „Kiegészítő információ”-ban.

Kiváló minőség
A képérzékelő hihetetlen 12,1 megapixeles felbontású képet alkot, ami lehetőséget ad a képkivágásra és a képek nagyítására anélkül, hogy a részletek elvesznének. A 3-szoros zoommal rugalmasan választható a megfelelő képkivágás, miközben a képstabilizátor kiküszöböli az életlenséget, mely a gép bemozdulása miatt megjelenne. Ez főleg a mozgással járó tevékenység közben hasznos – ez a gép pedig erre való.

Könnyű használat
A DIGIC 4 intelligens funkciókkal biztosítja, hogy a fényképész a tevékenységére összpontosíthasson, és kiváló képeket készíthessen – könnyűszerrel. Az új Smart Auto mód részletesen elemzi a témát – annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait. Ezután a fényképezőgép 18 felvételi mód közül választ egyet, biztosítva a témához tökéletes beállításokat.

Még a legélénkebb mozgás is lefényképezhető életlenség nélkül, köszönhetően a Canon mozgásérzékelő technológiájának, mely mind a fényképezőgép, mind pedig az alany mozgását figyelembe veszi a beállításokhoz. Természetesen tökéletes felvételekhez segít az arcfelsimerés funkció is, mely személyek fényképezésekor még a pislogásra is figyel, nehogy a rossz pillanatban készített kép csalódást okozzon. A Canon’s i-Contrast a sötét részek világosságát növeli, ügyelve arra, hogy a világosak nehogy túlzottan kiégjenek.

A PowerShot D10 kijelzője egy 2,5”-es PureColor LCD II, melyet kifejezetten a kültéri használathoz módosítottak a tervezők. A 2 mm-es védő árnyékolás alatt a PureColor LCD II fényereje a normálnak kétszerese – így a komponálás és a képek megnézése majdnem minden környezetben lehetséges.

Különleges felvételi módok közül választhat egy pillanat alatt – megfelelőt a síeléshez, a búvárkodáshoz, a vízparthoz. Az Önkioldó arcra funkció a csoportfelvételeknél segít: akkor készül el a felvétel, amikor a fényképezőgépet kezelő is megérkezik a csoportba és arcát észleli a gép.

„A PowerShot D10 áttört egy határt. A sorozat előnyeit – kimagasló képalkotási minőség egyszerű használat mellet – olyan helyen is megmutatja, ahova más fényképezőgépek el sem jutnak.” fejtette ki Rainer Fuehres, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

  • Vízálló (10 méterig), ütésálló (1,22 m), legalacsonyabb működési hőmérséklete 10 °C, portűrő digitális fényképezőgép
  • 12,1 megapixel
  • 3-szoros optikai zoom képstabilizátorral
  • Smart Auto mód témaelemző technológiával
  • Intelligens DIGIC 4 processzor a gyors működésért, és a kimagasló képminőségért
  • 2,5”-es nagy fényerejű PureColor LCD II 2 mm-es védőfelületet
  • Életlenség csökkentése képstabilizátorral és mozgásérzékelő technológiával
  • A felvételek készítése személyekről egyszerű az arcfelismerés, az arc kiválasztása és követése, pislogás érzékelése és az önkioldó működtetése arcra valamint az automatikus vörösszem-korrekció funkciókkal
  • A megvásárolható tartozékok között van a szíj vállra és nyakba akasztáshoz, a karabiner szíj, valamint az előlap
  • Felvételi módok és különleges téma módok
  • 30 kép/másodperces VGA videók