Heti Fortepan – 18.: Hírességek a kifutópályán

0

Biztosan mindenki látott már filmekben olyan jelenetet, amikor egy híresség, sztár, vagy politikus érkezését hosszú sorfallal üdvözlik. Nos, hasonlók történtek Magyarországon is a 60-as, 70-es években, sőt, olyan is volt, amikor nem hogy sorfal, de mai szemmel nézve veszélyesen sűrű tömeg várta a híresség megérkezését. Méghozzá nem akárkit, hanem személyesen Jurij Gagarint várták, aki akkoriban minden gyerek példaképe volt!
Persze voltak kevésbé őszinte tömegek, gyaníthatóan Hruscsov érkezésének kevesebben örültek szívből.

A Fortepan e heti képgyűjteményében a Ferihegyre érkezők fogadásáról készült fotókat nézhetjük meg, illetve olvashatunk róluk.

A cikk és a fotók a lenti képre kattintva tekinthetők meg, illetve aki szeretné teljes képernyőn, új ablakban megnézni az kattintson IDE!

Írta: Gáspár Balázs, képszerkesztő: Virágvölgyi István

Hírességek a kifutópályán – A Ferihegyi repülőtér neves vendégei

Van egy hely Magyarországon, ahol az összes híresség megfordul: a Ferihegyi repülőtér. A szocializmus évtizedeiben még tömegek gyűltek össze egy-egy neves vendég, például Yves Montand, Gagarin, Brezsnyev vagy Mickey egér érkezésére. Többek között baráti országok politikusai, nyugati előadóművészek és magyar sportolók integettek a fényképezőgépeknek a repülőgép ajtajából és sétáltak el a tiszteletükre érkezett sokaság előtt.

Hírességek a kifutópályán - A Ferihegyi repülőtér neves vendégei