Hivatalos: Sony FE 35mm f/1,4 GM

0

A Sony bejelentette a full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készített FE 35mm f/1,4 GM objektívet, amely kis méretével és kis tömegével hódíthat.

A G Master széria tagjaként kiváló optikai felépítéssel rendelkezik, belsejében két extrém aszférikus és egy extra alacsony szórású (ED) lencsetag biztosítja a saroktól sarokig éles leképezést és a színhiba mentes képet.
A szűkebb rekesz használata mellett is körkörös bokeh, illetve az éjszakai városképek szép csillag formájú fényeinek eléréséhez 11 lamellás rekeszt használtak.

A fókuszmeghajtást két XD (eXtreme Dynamic) lineáris motor végzi, amely kellően nagy erővel rendelkezik a fókuszcsoport gyors és precíz mozgatásához, miközben az autofókusz csendes maradhat.

A Sony FE 35mm f/1,4 GM január végétől lesz kapható, ára 1700 euró lesz.
Részletes specifikáció a hírünk alatti linkről érhető el.

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatja G Master™ full-frame objektívsorozatának legújabb darabját, a nélkülözhetetlen FE 35mm F1.4 GM-et

A Sony a mai napon bejelentette az FE 35mm F1.4 GM-et (SEL35F14GM modell) – az elismert G Master full-frame objektívsorozatának legújabb tagját –, mely elsőosztályú képminőséggel és gyönyörű bokeh effekttel biztosít változatos eszköztárat, rendkívül kompakt és könnyű kivitelben. Az FE 35mm F1.4 GM elengedhetetlen kellék a Sony E-mount felhasználói számára: a Sony kamera vázaival ötvözve kifinomult fókuszálásra képes, mely a legkülönbözőbb területeken is kiválóan rögzít, legyen szó tájképek, portrék, utcai képek, álló vagy akár mozgó képek megörökítéséről.
<>i„A Sony-nál célkitűzésünk, hogy a kreativitás és a technológia erejének segítségével töltsük meg a világot érzelemmel, ezért az FE 35mm F1.4 GM -et úgy fejlesztettük ki, hogy az tökéletesen megörökítse a pillanatokat, melyeket meg szeretnénk őrizni” – közölte Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing-igazgatója – „Kiváló felbontással és intelligens fókusztechnológiával, kis méretben és könnyű kivitelben, ez a termék egy nélkülözhetetlen objektív, amely kompromisszumok nélküli képminőséget biztosít.”

Magasfokú felbontás a kompakt objektívvel
A Sony fejlett optikai kialakítása és gyártástechnológiája rendkívüli felbontást, gyönyörű bokeh effektet és precíz fókuszteljesítményt kínál a kompakt objektívvel, mely kisméretű kialakításának köszönhetően kényelmesen elfér az ember tenyerében, mindössze 524 grammos súlyával és alig 76 mm x 96 mm-es átmérőjével és 67 mm-es szűrőméretével. Az FE 35mm F1.4 GM fejlett optikai technológiával büszkélkedhet, mely lenyűgöző kontrasztot és kiváló felbontást nyújt a felhasználónak. Két XA (extrém aszférikus) lencsetag a kép teljes területén segít a kiváló felbontás elérésében. A kompakt, 35 mm-es objektív nemcsak mozgatható és könnyen kezelhető, de gyengébb fényviszonyok között is kiváló teljesítményt biztosít. A kromatikus aberráció és a lila szegélyek elnyomását az ED üvegelem és az optikai finomítás segíti a lélegzetelállító eredmények érdekében.

Gyönyörű bokeh effekt az önkifejezés jegyében
Az FE 35mm F1.4 GM egy szinte kör alakú blendét biztosít 11 pengés felépítésének köszönhetően, mely ritka minőségi szintet jelent az objektívek tekintetében. A tervezés és gyártás során a szférikus aberráció szigorú ellenőrzése hozzájárul a gyönyörű G Master bokeh effekt létrejöttéhez, mellyel a fotóalanyok igazán kiemelkednek a háttérből.

A két innovatív XA alkotóelem lehetővé teszi a lenyűgöző közeli képek rögzítését, az egyenletes és természetes háttérelmosást generáló bokeh használatával. Az F1.4 maximális blendenyílásának és a megfelelő fényképezési távolság kiválasztásának rugalmassága együttesen (mindössze 27 cm-es minimális fókusztávolságnál és maximum 0,23x-os nagyítással autofókusz módban) tökéletes irányíthatóságot és a lenyűgöző bokeh effektet tesz lehetővé, állókép és videó készítésénél egyaránt.

Fejlett fókusz a kimagasló képekért
A két XD (eXtreme Dynamic) lineáris motor könnyen lépést tart a Sony nagysebességű fényképezőgépvázaival, és teljes mértékben kihasználja azok AF-sebességét, precizitását és követési képességét. A speciálisan az XD lineáris motorok számára kifejlesztett, legmodernebb vezérlési algoritmusok az irányítási reakciót és a pontosságot javítják, a zajt és a rezgést pedig minimalizálják a dinamikus, néma és alacsony rezgésű autofókusz érdekében. A fejlett fókuszálás magas képsebességgel történő fényképezés közben is elérhető.

A lineáris mozgatású MF funkció ideális a videókészítésnél, ugyanis a gép közvetlenül és lineárisan reagál a fókuszgyűrű mozgatására a kézi élességállítás finom vezérlése érdekében. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés azonnali és precíz.

Professzionális irányítás és megbízhatóság
Az FE 35mm F1.4 GM teljes körű, professzionális vezérlést kínál a sima és hatékony működés érdekében, fókuszrögzítő gombjával és fókuszmód kapcsolójával. A blendegyűrű filmkészítés közben akár néma üzemmódban is használható, ha pedig APS-C fényképezőgépen vagy Super 35 látószög-beállítással használjuk, akkor 52,5 mm-es alapértelmezett objektívként használható – így az FE 35mm F1.4 GM lesz a tökéletes választás videókészítéshez. A fókuszrögzítő gomb a kameratest menüjén keresztül számos más funkcióhoz is hozzárendelhető, így a létfontosságú funkciók eléréséhez közvetlen hozzáférést biztosít mind a fotósok, mind a videókészítők számára. A termék tervezése során a megbízhatóság volt az egyik fő szempont, ezért az objektív por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik , valamint a lencse fluorbevonata taszítja a vizet, olajat és az egyéb szennyeződéseket.

Elérhetőség
A vadonatúj FE 35mm F1.4 GM január végétől lesz elérhető a Sony kijelölt üzleteiben.