Videótovábbítás a Canon Image Gateway-en

0

A Canon videó megosztó szolgáltatást indított a Canon iMAGE GATEWAY oldalán.
A regsiztrált felhasználók három csatornát hozhatnak létre, melyeken összesen 1 GB-nyi tartalmat helyezhetnek el.
A távoli ismerősök, barátok, távmunkatársak így könnyedén megmutathatják egymásnak saját videófelvételeiket, vagy munkáikat.

Sajtóközlemény:

Elindult a CANON IMAGE GATEWAY internetes műsorszóró szolgáltatása

TOKIÓ, 2009. január 13. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette, hogy elindította a CANON iMAGE GATEWAY néven internetes műsorszóró (video podcast) szolgáltatását, amellyel a rendszer tagjai az interneten keresztül könnyedén elküldhetik videofelvételeiket családtagjaiknak vagy akár barátaiknak.

Az új CANON iMAGE GATEWAY internetes műsorszóró szolgáltatás ingyenesen1 érhető el a Canon digitális fényképezőgépek2 és digitális videokamerák3 tulajdonosai számára, amennyiben regisztrálják magukat a CANON iMAGE GATEWAY internetes fotószolgáltatásra.
1 Az internet-szolgáltatás költségeit és az adatforgalmazási díjat nem tartalmazza.
2 Kivéve azok a modellek, amelyek nem képesek videók rögzítésére.
3 Olyan Canon márkájú digitális videokamerák, amelyek a videókat AVCHD vagy SD-VIDEO formátumban tárolják.

A CANON iMAGE GATEWAY Video Podcast Utility speciális felhasználóbarát szoftver segítségével a regisztrált tagok podcastok formájában, komolyabb technológiai tudás nélkül is könnyedén oszthatják meg videofelvételeiket. A podcastok a televíziós műsorokhoz hasonlóan csatornákon keresztül továbbítják a videofelvételeket, így a felhasználók automatikusan megkapják a küldő csatornáján elérhető legfrissebb videókat, ha egy fájlletöltő szoftver – például az iTunes – segítségével előfizetnek rá. A videók személyi számítógépeken vagy hordozható eszközökön is tárolhatók – például egy iPod segítségével bármikor, bárhol megtekinthetők.

Más videomegosztó webhelyekkel ellentétben – ahol a videók megtekintésére nincsenek korlátozások – a CANON iMAGE GATEWAY internetes műsorszóró szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videóikat csak bizonyos családtagoknak és barátaiknak küldjék el. Így nem kell aggódniuk, hogy a feltöltött tartalom mások számára is elérhetővé válik.

A CANON iMAGE GATEWAY internetes műsorszóró szolgáltatás a videofájlok tárolására és küldésére felhasználónként 1 gigabyte (megközelítőleg 80 percnyi ) tárhelyet biztosít. A tagok legfeljebb három csatornát regisztrálhatnak, melyek mindegyike akár 100 videót is tartalmazhat.

A szolgáltatás elérhető a http://www.cig.canon-europe.com/index.html oldalon.

Az iTunes és az iPod az Apple Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban.