A DIWA Amerikába megy

0

Steve's Digicam csatlakozik a DIWÁ-hoz

A 2003-ban alakult, digitális képalkotással foglalkozó online magazinokat tömörítő DIWA (Digital Imaging Websites Association) mától újabb tagot tudhat soraiban. Az új taggal, az amerikai piacon meghatározó méretű Steve’s Digicams nevű site-tal a DIWA eljutot az újvilágba is.

Sajtóközlemény
Vezető amerikai lap csatlakozik a DIWÁ-hoz
2004. március 5.

A Digital Imaging Websites Association (DIWA) örömmel jelenti be, hogy a Steve’s Digicams (www.steves-digicams.com) csatlakozott a DIWA csapathoz. Az első számú* amerikai online digitális fotós magazin az 8 európai taghoz csatlakozik.

„Örömmel erősítem meg DIWA csatlakozásom hírét.” mondta Steve Sanders, a Steve’s Digicams alapító főszerkesztője. „Kíváncsian várom, hogy fontos része lehessek a DIWA csapatnak, hogy segíthessek kialakítani a DIWA termék díjait, amelyek az ágazat legfontosabb és leghitelesebb díjai lesznek mind a vásárlók, mind pedig a gyártók számára.”

Ian Burley, a DIWA ügyvezetője szerint „A Steve’s Digicams csatlakozása a DIWÁ-hoz egy nagy lökést ad a DIWA ambíciózus céljainak megvalósításához. A DIWA rendszeresen tárgyal a termékek gyártóival. Újra és újra azt halljuk, hogy a piacnak pontosan a DIWA által alkalmazott szigorú és standardizált tesztekre van szüksége. A Steve’s Digicams segítségével a DIWA jelentős szerephez jut az amerikai piacon. Ezzel a DIWA nem csak egy érdekes új európai ötlet, hanem egy globális erő, amivel számolni kell.”

Mint ahogy minden DIWA tag, a Steve’s Digicams is átveszi a DIWA egyedülálló termék értékelési rendszerét. A meghatározott minimumszámú tesztből származó standardizált adatok statisztikai értékelésével a DIWA meghatározza, hogy az adott termék megfelel-e az Arany, az Ezüst vagy a Bronz medál szigorú követelményeinek. Ezeket a díjakat az év során folyamatosan ítéljük meg, míg az év kiemelkedő termékeinek kategóriánként évente egy Platina medált adományozunk.

A DIWA honlap a www.diwa-awards.com címen egy többnyelvű portálként működik, ahonnan elérhetők a tagok által készített bemutató cikkek. A DIWA jelenleg az Egyesült Államokban, Norvégiában, Dániában, Törökországban, Szlovéniában, Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban rendelkezik tagokkal.

* az Alexa forgalommérő szerint