Új firmware Canon EOS-D60-hoz

0

Az 1.0.4-es frissítés két nagyobb és két kisebb szoftveres hiba javítását valósítja meg, amely az 1.0.2-es firmware-nél még előfordul.

Ha RAW formátumban fényképezünk, az 1.0.2-es verziószámú firmware esetén nem jelenik meg a bélyegkép az LCD-n.
A másik hiba szintén RAW formátum esetén jelentkezett: az elkészített kép addig nem került a kártyára, amig a Menu gombot meg nem nyomta a felhasználó, vagy a kioldó gombot félig le nem nyomta.
Ezeken kívül bizonyos esetekben (ha a SuperImpose mód aktív) alulexponált képet kapunk, ha az 1.0.4-es firmware előttit használjuk. További probléma, hogy ha egy mappába 100-nál több képet készítettünk, előfordulhatott a képek dupla számozása.

A Canon EOS-D60 jelenlegi verziószámának lekérdezéséhez kapcsoljuk be a fényképezőgépet, majd nyomjuk meg a Menu gombot. A lista legalján találjuk meg a firmware verziószámát.

A firmware feltöltéséhez teljesen feltöltött akkumulátor és minimum 8 MB-os frissen formázott CompactFlash kártya szükséges. Az internetről letöltött firmware-t előbb ki kell csomagolni (el kell indítani), majd a D60V104.fir file-t kell a CF kártya főkönyvtárába másolni vagy kártyaolvasóval, vagy közvetlenül USB kábelen. A CF kártyát helyezzük a fényképezőgépbe, majd kapcsoljuk be. Az LCD-n meg kell jelennie az „Execute Upgrade” feliratnak, melyre OK-val válaszolva elkezdődik a firmware frissítési folyamata. A frissítés során ne kapcsoljuk ki a fényképezőgépet és ne vegyük ki az akkumulátort!