Délutáni előadások a Fotófeszten

0

Tényleg nem akarok senkit untatni a 22. előadás poszttal. Inkább néhány kép – és néhány rövid gondolat ) a délután programjairól. A kora délután egyik programja volt a Digilaboros Povázai György bemutatója legérdekesebb termékeikről és persze a hőszublimációs, ipari  nyomtatásról. Az említett tapéta mellett nekem nagyon tetszett a fotócsempéjük is. „Bámulatos hol tart ma már a tudomány!”

Fotócsempe
Az Artwork részéről Geréb Zsolt helyett Vadász Gábor tartott nekünk bemutatót az általunk is nemrég tesztelt Gigapan motoros panoráma fejről. Aztán, hogy a témánál maradjunk, Benkó János és Takács István tartott nekünk egy rendkívül jól összeszedett, és szakmai előadást a panorámafényképezésről.

Közben szép csendben átsiklottunk az Adobe termékekről szóló bemutatóba, amit Meichl Mátyás prezentált. Szó volt itt a Lightroom rejtelmeiről, de persze a főszereplő az új Photoshop CS6 maradt.

Pálvölgyiék szinte standup komikus párosként libbentek a porondra, hogy bemutassák termékeiket. Részemről a szűrőkről és persze a Sunsniper vállpántokról szóló, rekeszizmot is megmozgató poénokat sikerült elcsípnem.

Csuha Pali már rutinos előadóként került ismét mikrofonközelbe, de az előző szakmai előadása után most inkább a Fotózz Klub elkövetkezendő workshopjait promotálta. A következő hetekben lesz itt nyári divatfotó, világítástechnikai fejtágító és persze esküvői fotó workshop is. Nyugodtan lehet jelentkezni! A végén Szandelszky Béla, az AP hírügynökség fotósa tartott igen hosszú, de cseppet sem kimerítő előadást. Béla aztán tud beszélni (az élményeiről persze), de hangosabban beszéltek nála fényképei és multimédiás anyagai. Úgy láttam a közönségnek is bejött, amit látott, szépen meg is töltötte az előadósarkot.

A nap végén már csak a leadott, és aznap készült fotók között pontozása maradt, melyet ismét Csuha Pali vezényelt le. A jelenlévő (kb. 100) ember a kapott pontozólapon osztályozhatta a benevezett képeket, 1-5-ig. Eredményhirdetés valamikor a héten várható.