Epson Stylus Photo R2000

0

A Epson most bejelentett nyomtatója a Stylus Photo R2000 nevet kapta. Legfeljebb A3 méretű fotók és dokumentumok nyomtatására alkalmas, 5670 x 1440 (optimalizált) dpi felbontásban.

A nyomtató az Epson UltraChrome Hi-Gloss 2 tintáit használja, és a megnövelt patron kapacitásnak köszönhetően akár 50%-kal több nyomatot készíthetünk. A nyolc színből álló tintakészlet ellenáll a víznek, elmosódásnak és fakulásnak. A természetes bőrszín visszaadás érdekében külön piros és narancs komponensek is megtalálhatók a készletben.

A nyomtató további szolgáltatásai:

  • AccuPhoto HG Image technológia
  • MicroPiezo AMC nyomtatófej (1,5 pikoliteres cseppmérettel)
  • Automatikus tintafedettség optimalizáció
  • Automatikus fekete tinta választás
  • Ethernet és vezeték nélküli (802.11n) kapcsolat
  • Sokrétű hordózó kompatibilitás (112 cm hosszú panorámakép nyomtatás, max. 1,3 mm vastag alapanyag, CD/DVD nyomtatás)

Az Epson Stylus Photo R2000 már májusban a boltokba kerülhet, várhatóan 500 dollár körüli bevezető áron. Hazai ára 139 000 Ft lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Epson Stylus Photo R2000 továbbfejlesztett kényelmi megoldásokkal ad választ a felhasználói igényekre

Az A3+ méretű nyomtató 50%-kal nagyobb kapacitású tintapatronokat használ, így azokat ritkában kell cserélni.

A felhasználói igényeket szem előtt tartva az Epson új Stylus Photo R2000-es készülékét 17ml-es, nagy kapacitású tintapatron készlettel látta el. Az új A3+ méretű, 8 színkomponensű fotónyomtató, az Epson UltraChrome Hi-Gloss2 tintának köszönhetően magas minőségű fényképek nyomtatását teszi lehetővé. Az 50%-kal megnövelt tintapatron-kapacitásának köszönhetően az Epson Stylus Photo R2000 a korábbi modellekhez képest még gazdaságosabbá teszi a nyomtatást.

A megnövelt teljesítményen túl – a kategóriájában elsőként – az Epson vezeték nélküli, USB és hálózati kapcsolattal is ellátta az új készüléket, így az R2000 bármilyen otthoni vagy munkahelyi környezetben minden eddiginél egyszerűbben használható. Az Epson iPrint1 alkalmazás használatával a felhasználók akár távoli irányítással, iPhone® vagy iPad® készülékeikről is küldhetnek különböző nyomtatási feladatokat a készülékre. Az R2000 továbbá azonnali nyomtatást tesz lehetővé a PictBridge kapcsolatot támogató fényképezőgépekről is.

„A felhasználóinktól érkezett visszajelzések alapján az R2000-et nem csupán Wi-Fi modullal és nagyobb kapacitású tintapatronokkal láttuk el, hanem úgy fejlesztettük ki, hogy az magas minőségű nyomtatást biztosítson mindig és mindenkor. A nyomtatófej a Változó Cseppméret Technológiának köszönhetően akár 1,5 pikoliteres festékcseppek előállítására is képes, így a készülékkel a legfinomabb árnyalatok és a legjobb minőségű képek is tisztán megjeleníthetők. A készülék tintakeverő funkciója megakadályozza, hogy a festék leülepedjen a patronokban, ami hosszú távon garantálja a pontos nyomtatást és a tökéletes színreprodukciót.” mondta el Fábián Miklós az Epson magyarországi fióktelepének vezetője.

Az Epson UltraChrome HiGloss2 tintával a felhasználók egyszerűen nyomtathatnak rendkívül magas fényű fotókat és élvezhetik a pigment tinta nyújtotta előnyöket, ami számos nyomathordozón hosszantartó és megbízható nyomatokat garantál. Az R2000 támogatja a fényes és a matt papírtípusok és művészpapírok vágottlap- és tekercspapír formátumát is, és akár közvetlenül CD és DVD vagy vastagabb poszterkartonok nyomtatására is képes.

Az Epson Stylus Photo R2000 ajánlott fogyasztói ára 139,000 Ft.