Photoshop zsonglőrködés kiMAXolva

0

Szépen lassan kimondhatjuk, hogy a képfeldolgozás és képmanipuláció már egy olyan szintet ért el, ahol a fotográfus és a digitális képművész már fényévekre van egymástól. Mégis, ma egy profi fotós sem mentesül a Photoshop használata alól és egyetlen digitális képművész sem lehet meg az alap fotók elkészítése nélkül. Az egyes rétegek azonban jelentősen szétváltak, megnyúltak, így egy fényképezőgépet használó személy lehet amatőr fotós, lehet profi fotós, lehet fotográfus és lehet fotóművész, utóbbi pedig ráadásul szinte bárki lehet, akinek van kellő türelme és ideje kivárni azt, hogy ezt a díjat valakik odaítéljék neki pusztán azért, mert sok képe lógott már falon.

Digitális művész hasonlóképpen lehet valaki, bár itt még arra sincs szükség, hogy a bölcs nagy öregek odaadományozzák nagy lelkesen ezt a címet.
Az mindenesetre vitathatatlan tény, hogy digitális művészként „kicsit” nehezebb dolga van az embernek, hiszen nem elég csak egy gombot egyszer-egyszer megnyomni ahhoz, hogy tényleg művész válhassék belőle. Itt kérem szépen órákon át tartó munkáról van szó.

Max Asabin orosz digitális képművész profi szinten tolja a Photoshopot, így bármilyen egyszerű képről képes akár embereket is áthelyezni akármilyen helyszín elé, ráadásul úgy, hogy ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy eredetileg nem ott álltak.

Hogyan készült videót ez esetben sajnos nem tudunk megmutatni, de néhány animált GIF-et megosztott a szerző az egyes fázisokról (az animáció megtekintéséhez kattints a képre!):


További fotók és további animációk Max deviantartos oldalán találhatók.

via DIY Photography