Akkutöltés 15 perc alatt

0

Az új ceruzaakksikkal biztosan nem fog úgy járni a Varta, mint annak idején a Vidal Sassoon. Ez ugyanis tényleg valami egészen extra: olyan 2000 mAh-ás akksikról van ugyanis szó, amelyeket 15 perc, azaz negyed óra alatt képes feltölteni a speciális töltő, amely az akkukat egy ventillátorral hűti. Ez a megoldás az utóbbi időben már-már megszokottá vált a gyorstöltők között.A szerkesztőségben csak néhány órát töltött el a Digitcam-től kapott szett, az azonban így is kiderült, hogy a 2000 mAh nagyon sok. A kis rudacskákat ugyanis nem sikerült teljesen lemerítenünk. Mielőtt vissza kellett volna vinni a csomagot, a félig lemerült akkukat azért 10 percre csak beleraktuk a töltőbe, és nem kellett csalódnunk, a masina finom zúgás közepette néhány perc alatt teljesen feltöltötte azokat.

A csinos, ezüst színű töltő érdekessége – a hűtőventillátoron kívül -, hogy érintkezői rugósak. Természetesen nem a régi rádiótávirányítású autók tekercsrugóira kell gondolni, hanem olyan, végükön érintkezős műanyag hengerekre, melyek hosszanti tengelyük mentén elcsúsztathatók.

A Varta újdonsága nem olcsó, a 4 elem töltővel együtt bruttó 20.000 Forint, azonban összevetve a ma kapható gyorstöltő szettekkel, melyek közül a leggyorsabbak is egy órásak, kiderül, hogy a Varta újdonsága nem lényegesen drágább vetélytársainál. A csomagban ráadásként szivargyújtó adapter is található.

A Varta akkumulátorokat és a töltőt a Digitcam-től kaptuk kölcsön. Köszönjük!