Ékszerfotózás egyszerűen

0

A Photigy pár hónapos kihagyás után ismét ingyenes oktatóvideót tett közzé.

Aki már próbált ékszert fotózni, biztosan tudja, hogy a tükör, mint alap, nem jó megoldás. Bár a tükröződés szép és esztétikus egy ékszerfotó esetében, a tükör alacsony szögből sajnos dupla tükröződést okoz, ami viszont nem hogy nem szép, de zavaró is (az egyik tükröződést az üveg felülete adja, a másikat maga a foncsor).
Ebből a videóból nem csak az derül ki, milyen alapot érdemes választanunk, hanem az is, hogyan rögzítsük az ékszert, hogyan világítsunk egyszerűen. Ehhez pedig mindössze két fényforrást kell használnunk. Azt is megtudhatjuk, miként lehet egyszerű eszközökből fényformálókat alakítani, amelyek segítik a fotózásunkat, illetve milyen beállításokat érdemes használunk.
alex_koloskov_jewelry_photography_sample
Bár ebből a videóból nem úgy tűnik, de Alex Koloskov orosz profi fotós nem ma kezdte a workshopok és oktatóvideók készítését. Minden tiszteletem az övé, de ez most nem annyira akart összejönni neki.
Ennek ellenére a néhol kicsit viccesre sikerült előadás jól bemutatja azokat a világításbeli trükköket, amelyekkel mi magunk is könnyűszerrel készíthetünk igényes ékszerfotókat, akár otthon is. A képek utómunkálatairól a Photigy fizetős videóiban tudhatunk meg többet.