Aputure Amaran AL-H160 LED-es videólámpa

0

Az Aputure LED-es videólámpák közül nem kevesebb, mint fél tucatot már megismerhettünk, s velünk együtt Olvasóink is. A kedvezőbb árú modellek mellett igazi különlegességnek számít az AL-H160, amely prémium LED fényforrásaival igen jól hangzó, 95-nél jobb CRI értéket ér el (CRI – Color Rendering Index – színvisszaadási index), ára azonban nem jelentősen magasabb, mint a korábbi modelleké. A színhű videózáshoz ugyanis nem csupán a helyes fehéregyensúly szükséges, hanem a folytonos és lehetőleg egyenletes spektrumú fényforrás.

Míg egy egyszerű kompakt fénycső, amely vonalas színképpel rendelkezik, csupán 60-as CRI értéket képvisel, a LED-ek 80 körüli, a prémium LED-ek 95-nél magasabb CRI értéket kapnak. Az AL-H160-at ez utóbbiakból áll.

Az Aputure AL-H160 felépítésében és főbb képességeiben egyébként az AL-160-éval egyezik meg. Mint ahogy nevében is benne szerepel, 160 darab LED-ből áll, amelyek 60 fokos sugárzási szöget világítanak ki. Ha ennél nagyobb szögben szeretnénk világítani, használhatjuk a mellékelt diffúzorlapot.
A 13 Watt fogyasztású panel 5500 Kelvin színhőmérsékletű, fényereje 1 méteres távolságban 750 lux. A fényerőt a hátlapon egy potenciométerrel szabályozhatjuk. Szintén itt, a bal felső sarokban ellenőrizhető az akkumulátor töltöttségének állapota is.

A szabályozható fényerejű lámpát vakupapucsba illeszthetjük, illetve akár mátrix módon egymás mellé is szervezhetjük őket a mellékelt toldóval, amely az állványra helyezést is lehetővé teszi.

Mivel a színhőmérsékletet nem változtathatjuk meg potenciométerrel – szemben az AL-198C típussal – itt egy fehér és egy meleg színezetű diffúzor lapot is kapunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevert színhőmérsékletű fények esetén kevesebb mozgásterünk akad, mint a változtatható színhőmérsékletű modellek esetében. Ennek megfelelően ez a lámpa napfény mellett vagy teljesen önállóan használva tudja igazán megmutatni a különösen magas CRI értékből adódó előnyöket.

Az energiaellátást hat darab ceruzaelem vagy azonos méretű ceruzaakkumulátor szolgáltatja, illetve használhatunk Sony lítium-ion akkumulátort is az NP-F és NP-FM szériákból.

Az Aputure Amaran AL-H160 ára bruttó 21.990 Ft.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!

Az Aputure Amaran LED-es videólámpát az AdvesPhototól kaptuk tesztre. Köszönjük!