Case Logic KSB-101 és KSB-102 fotóstáskák

0

A Case Logic termékkínálata a betű és számkombinációkat használó elnevezéstől elsőre kaotikusnak tűnhet, pedig ahogy a hazai képviselet honlapja is mutatja, a táskák és táskacsaládok mindegyike besorolható egy-egy jól definiálható kategóriába. A cég nem használ különböző fantázianeveket egyes termékcsoportok azonosítására, így a betűkombinációk alapján kell kezdeni a tájékozódást.

Case Logic KSB-101 és KSB-102

A széles fotóstáska palettából szerkesztőségünkbe az időjárásálló KSB-101 és KSB-102 modellek érkeztek, amelyek a gyártó weblapján DSLR Camera Sling Backpack, illetve DSLR Camera + 15,6″ Laptop Sling Backpack név alatt futnak. A táskák főként méretükben különböznek, no és abban, hogy a nagyobbik változat notebook rekeszt is tartalmaz. Az egyszerűség kedvéért cikkünk a komolyabb KSB-102-ről szól, de a leírtak a KSB-101-re is igazak, kivéve a már említett hátulsó notebook rekeszt, amely a KSB-101-ről hiányzik.

Case Logic KSB-101

Case Logic KSB-101

Case Logic KSB-102

Case Logic KSB-102

Ezek a fotóstáskák alapvetően háton hordásra készültek, ez látszik a formájukból és a hátsó dupla vállpántból is. A hagyományos hordás előnye a jobb súlyelosztás, a mellkasunkon becsatolható plusz öv pedig még jobb tartást ad. Hátránya viszont, hogy nehézkes a hozzáférés a táska tartalmához, azt előbb le kell vennünk a hátunkról. Sokszor kínlódtam már én is a saját fotótáskámmal ilyen helyzetben, persze azóta megtanultam, hogy az előre húzhatóság egy igen fontos paraméter a fotóstáskák jellemzésénél.

A Case Logic azonban továbbment annál, mintsem hogy csak háton hordható táskát készítsen. Ezek a modellek ugyanis átalakíthatók félvállas táskára, azaz az egyik vállpántot használjuk csak, amely a mellkasunk előtt átlósan fut majd végig a táska hátsó részének másik oldalára. Ennek köszönhetően azonban könnyedén előre húzhatjuk a táskát. No persze nem azért, hogy így kényelmesebben hordhassuk, hanem azért, hogy hozzáférjünk a táskában rejtőző felszerelésünkhöz.

Ehhez a fotóstáska mindkét oldalán (alul) kialakítottak egy-egy cipzáras ajtót, amely könnyed hozzáférést biztosít a beltartalomhoz. Ezen felül a táska elején (szintén alul) található egy méretesebb zárható rész, de ez ugyanazon térhez kínál hozzáférést, amelyet az oldalsó nyitható ajtókkal is elérhetünk. Ez főként csomagolásnál, összepakolásnál jön majd jól, míg az oldalsó nyílások a már hátunkon lévő táskában lévő felszereléshez való hozzáférést könnyítik meg.

Ezzel azonban még nincs vége a rekeszek ismertetésének, ugyanis van még egy a táska felső részén is. Ehhez a rekeszhez viszont csak innen férünk hozzá, oldalról nem.

A táska oldalán, a felső részen is található egy-egy cipzárral nyitható rekesz, ezek egyike az esővédő huzatot rejti, míg a másikba kisebb kiegészítők helyezhetők. Mindkettő kinyitható része egy-egy cipzáras rekeszt tartalmaz, amely remek hely pl. memóriakártyáknak, vagy akkumulátoroknak.

A belső kialakítás természetesen szabadon testreszabható, ehhez vastag szivacs térelválasztók használhatók, amelyek a szokásos módon, azaz tépőzárral rögzíthetők.

A táska hátsó részén 15,6″-os notebook fogadására alkalmas részt alakítottak ki (csak a KSB-102-es modellnél), amely szintén jól párnázott (a képen egy 14″-os noetbook látható).

A Case Logicnál gondoltak az állvány praktikus elhelyezésére is, ehhez a táska elején, annak közepén egy állítható hosszúságú, csatos szíjat, illetve az alsó részen egy kinyitható zsebet alakítottak ki. A zsebbe az állvány egyik lábát kell helyeznünk, míg a csatos szíjjal az állvány egészét kell a táskához fogatnunk.

állvány tartó szíj

állvány tartó zseb

S ami a méreteket illeti: a KSB-101 középkategóriás (max. 14 cm hosszú) objektívvel ellátott DSLR-t és további négy objektívet, illetve vakukat képes fogadni, míg a KSB-102 profi (max. 20 cm hosszú) objektíves DSLR, négy objektív, vakuk és 15,6″-os notebook befogadására képes. Tömegét tekintve a kisebbik modell 1 kg-ot, a nagyobbik 2 kg-ot nyom.

A Case Logic KSB-101 ára bruttó 39.990 Ft, míg a méretesebb KSB-102-ért 44.990 Ft-ot kell fizetnünk.

A Case Logic fotóstáskákat a Case Logic hazai forgalmazójától kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!