Case Logic Luminosity Messenger DSM-103

0

A Case Logicról sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy csupa szokványos terméke volna. Minden táskájában ott van a fényesség, a szikra, amelyet az emberi elme csodálatos képessége, a képzelete hoz létre. Ezek a fotóstáskák a jól bevált feladatokon túl ugyanis mindig hoznak valami extrát, esetenként komolyabb dolgot, esetenként csak egy figyelmes apróságot.

A Case Logic Luminosity sorozatában jópár típust és fajtát találunk, akad hátitáska, válltáska, kis méretű oldaltáska, objektívnek való táska és félvállas fotóstáska is. Az oldaltáskákat ezen belül a Messenger kulcsszóval látták el, ezek közül a DSM-103 járt nálunk.

A táska egy vállon hordható, a jó súlyelosztás miatt célszerűen a táskával átellenes vállra érdemes helyeznünk a vállpántot, amely kellően széles és jól párnázott ahhoz, hogy kényelmes legyen. Ugyanígy a kényelmet, ezen felül pedig a jó szellőzést szolgálja a táska oldalán felhasznált szivacsos anyag.

A használat során a táska felső része dupla rendszerrel óvja meg a felszerelésünket attól, nehogy kiessen a helyéről: nem csak a két oldali csattal, de tépőzárral is rögzül a ráhajtható felső. Ha valakit zavar a tépőzár hangja, vagy feleslegesnek tartja a plusz védelmet, más Case Logic táskhoz hasonló módon itt is kiiktathatjuk a tépőzár mögé varrt fül tépőzárra hajtásával.

A táska belsejében egyénileg rendezhető tépőzáras térelválasztókat találunk, amelyekből kettő jár a DSM-103-hoz. Mint a termékfotón is látható, a szivacsos térelválasztó nem csupán szeparál, de az objektívek stabilabb elhelyezésében is segít a szivacsos gyűrűjének köszönhetően. A táska teljes belső méretét 34×14×23 cm-nek mértük, ebbe kényelmesen elfér egy komolyabb DSLR telezoom objektívvel és mellé még két objektívvel.

A fényképezőgépen és objektívek helyén túl max. 13,3″-os notebooknak is kialakítottak belső helyet (14″-os pont nem fér el benne), illetve egész pontosan fogalmazva ez a hely elviekben iPad-nek készült, de az ultrabookok is kényelmesen elhelyezhetők benne. A notebook/tablet tartó rekesz érdekessége, hogy hátulról is elérhető az ott kialakított cipzárnak köszönhetően.

A táska két oldalán egy-egy elasztikus anyagból készített oldalzsebet találunk, amely pl. italos flakonnal kínál remek helyet. Az elülső részen cipzárral zárható rekeszt alakítottak ki, ezen belül két kisebb (11×14 cm belméretű) zseb várja a kisebb kiegészítőket, akkukat, memóriakártyákat, szűrőket. E mögött egy újabb cipzáras tárolórekeszt találunk (25×14 cm belmérettel).

Természetesen nem maradt el az esővédő huzat sem, amelyet a táska alsó részéből húzhatunk elő rossz idő esetén.

A Case Logic válltáska további érdekessége, hogy benne egy derékszíjat is elrejtettek, amellyel hosszabb út esetében még könnyebben hordhatjuk a táskánkat. E megoldást az alábbi gyári videóban láthatjuk:

A Case Logic DSM-103 bruttó 24.000 Ft-ért vásárolható meg. Ha valaki nem tartja szükségesnek a notebook/tablet hordó részt, s kisebb táskával is megelégedne, az olcsóbb DSM-101-et is megvásárolhatja.

A Case Logic fotóstáskákat a Case Logic hazai forgalmazójától kaptuk kölcsön.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!