Feiyu Tech AK4000

0

A Feiyu Tech már rengeteg gimbalt készített, a kis méretű és tömegű akciókameráktól egészen a komoly DSLR-ek alá. Cikkünkben az egyik legkomolyabb modellt, az AK4000-et mutatjuk be.

A készülék egy igényes, színes karton dobozban kerül forgalomba, amelyben egy hungarocell alapú szürke kis táska található. Ebben foglalnak helyet a gimbal részegységei katonás rendben.

A működtetéshez szükséges energiát négy darab 18650 típusú lítium-polimer akkumulátor szolgáltatja, amelyek a gimbal markolatában helyezhetők el. A gyártó adatai szerint a négy akksival mintegy 12 órányi működés érhetünk el. A töltést külső töltőben végezhetjük, a töltő micro USB kábelen kapja az áramot, hálózati adapterről azonban magunknak kell gondoskodni.

A fényképezőgép könnyű és gyors felhelyezéséhez gyorscsere talpat használhatunk, amely az ArcaSwiss kompatibilis kialakításnak köszönhetően valóban lehetővé teszi, hogy a gépet pillanatok alatt a gimbalra helyezzük. A csúsztatható kivitel ezen felül a precíz kiegyensúlyozásban is segít.
Az egyensúlyi állapot eléréséhez mindegyik kar kintebb húzható és bentebb tolható, ezen kívül az utolsó L tartón és a talpon is skálát hoztak létre, hogy feljegyezhessük az ideális pozíciót (az utolsó L tartót mindig össze kell csukni, ha a táskába el akarjuk rakni a gimbalt).

A könnyebb beállításhoz egy háromlábú tartót is mellékelnek.

A bekapcsolás után a kezelés a szokásos módon történhet, választhatunk követő, vagy fél követő, illetve teljes szabadságot adó üzemmódot is.

A markolat felett egy érintésérzékeny kijelző található, ahol a működési módon kívül a fókusz beállítás és a gimbal egy-egy tengelye mentén való forgatás is elvégezhető. Ehhez az oldalsó forgatható gomb használható.

Arra is van mód a kompatibilis fényképezőgépekkel, hogy közvetlenül a gimbalról indítsuk el, vagy állítsuk le a felvételkészítést, illetve akár az érzékenységet, vagy expozíciót is vezérelhetjük. Ezek megkönnyítésére távkioldó kábelt is mellékelnek, amelyet a gépbe és a gimbal utolsó L tartójába csatlakoztathatunk (a Canon gépekhez N3 csatlakozós kábelt adnak).

A gimbal teherbírása kiváló, mintegy 4 kg-nyi kiegyensúlyozott terhet képes stabilizálni.

A még szabadabb felvételkészítést elősegítendő egy kb. 30 cm-es markolat toldót is mellékelnek, így könnyebben készíthetünk földfelszín közeli vagy fej fölüli felvételeket.

A Feiyu Tech AK4000-hez opcionálisan motoros Follow-focus rendszer és két karos markolat is elérhető.

A Feiyu Tech AK4000-nek létezik egy 2,8 kg teherbírású kistesója is, AK2000 néven, amelyhez szintén használható a motoros Follow-focus rendszer.

A Feiyu Tech AK4000 ára a cikk megjelenésének idején bruttó 230 ezer Ft. A terméket az AdvesPhoto-tól kaptuk kipróbálásra.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!