Hűen a hagyományokhoz: Vanguard Alta Rise 45

0

Ha kisebb túrákhoz, városnézéshez, vagy csak szimplán a fotós felszerelésünk rendezett tárolásához keresünk táskát, akkor a hagyományos háti fotóstáskák között érdemes szétnéznünk.

Mivel nem nagy túrában gondolkozunk, ezért a nagy méretű túra hátizsákokat – amelyek fotós kiegészítővel is rendelkeznek – nem kell nézegetnünk. Kisebb kirándulásokhoz elég lehet a könnyebb és kisebb táska is.

A Vanguard a hagyományosabb fotós táskáit az Alta Rise sorozatba csoportosította, ezen belül találunk válltáskákat, féloldalasan átvethető hátitáskát és két pántos hátitáskát egyaránt. Utóbbiból az Alta Rise 45 és az Alta Rise 48 érhető el, értelemszerűen az előbbi a kisebb.

Cikkünkben mi is a kisebbiket mutatjuk be.

A táska elsőre semmi különöset nem mutat, a szokásos hátizsák formával rendelkezik.

Az előlap felső részén kis cipzáros zsebet alakítottak ki, ide iratainkat helyezhetjük.

Legfelül nagyra nyitható, kb. 23×11 cm méretű, 14 cm mély rekesz érhető el, ide pulcsit, esőköpenyt, vagy akár élelmet is pakolhatunk. Ugyanitt, belül két gumis zsebet találunk memóriakártyának vagy laposabb kiegészítőknek. A rekesz alja igény esetén eltávolítható, így mindennapos hátizsákként is használhatjuk a fotós hátitáskánkat.

Elől, az alsó részen található cipzár nyitásával a táska eleje harmonika szerűen kijjebb nyitható, azaz ha szükséges, kicsit bővíthető a beltér.

A táska teljes tartalma az elülső, teljes hosszban húzódó cipzár kioldásával, majd az előlap lehajtásával érhető el.

A táskában egy DSLR váz teleobjektívvel is kényelmesen elfér, amely oldalról is könnyen hozzáférhető, kivehető. Ezen kívül további rekeszek is rendelkezésre állnak, amelyek szabadon variálhatók, áthelyezhetők. Ezt a szokásos tépőzáras megoldással tehetjük meg. A rekeszekben objektívek, vakuk vagy egyéb kiegészítők helyezhetők el. Ezeket elérni csak a táska kinyitásával lehet. A véletlen kinyílás ellen a táska két oldalán egy-egy csat óv minket.

A felhajtható (vagy álló helyzetű táska esetében lehajtható) előlap belsejében tabletnek, vagy max. 14″-os notebooknak is alakítottak ki zsebeket.

A táska külső részén, annak bal oldalán alapesetben egy zsebbe bújtatott, de igény esetén előhúzható állvány tartó található. Az összecsukott állvány lábait ebbe a zsebbe kell becsúsztatni, a felső részen lévő pánttal pedig a fej alatti résznél kell rögzítenünk az állványt.

Ugyanezen az oldalon egy gumis zseb is található, amely természetesen csak akkor vethető be pl. italos palacknak, ha állványt éppen nem viszünk magunkkal és az nem foglalja el ezt a helyet.

A táska jobb oldalán érhető el az esővédő huzat, illetve itt található az az oldalsó cipzár is, amelyen keresztül a táskában lévő vázat akkor is elérhetjük, ha nem vesszük azt le teljesen a hátunkról. Ehhez elegendő az is, ha a táskát a bal vállunkról előre húzzuk, kinyitjuk a cipzárt és felnyitjuk az ajtót. Igaz, a további objektívekhez így nem férünk hozzá, tehát ha objektívet kell cserélni, ahhoz már a fentebb említett és bemutatott lenyitható előlapot kell teljesen kinyitnunk.

A kényelmes hordásért vastagon párnázott, széles vállpántokat használtak, valamint mellkasnál és öv vonalnál is kapunk egy-egy összekapcsolható pántot, amely a teherelosztást és stabilitást segíti.

A közepes méretű táskába egy váz és 4-5 objektív fér el, a nagyobbik modellbe, azaz az Alta Rise 48-ba már két vázat és 5-6 objektívet is elhelyezhetünk.

A Vanguard Alta Rise 45 fotós hátizsák ára bruttó 39.900 Ft, a méretesebb Alta Rise 48-ért 10e Ft-tal többet, 49.900 Ft-ot kell fizetnünk.

A fotós hátizsákot a Triponttól kaptuk kölcsön. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!