Induro BHS gömbfejek

0

Az Induro három kategóriában készít gömbfejeket, a kis méretű fejeket tartalmazó BHS, a közepes és nagy méretű BHD, valamint a gigamasszív BHL szériát.

Ezek közül a két szélső kategória tagjai jártak nálunk, elsőként kezdjük a kisebb sorozattal.

Induro BHS gömbfejek

Az egyszerű és kedvező árú gömbfejeket magába foglaló BHS sorozatban három tag kapható, a legkisebb BHS0, a közepes BHS1 és a legnagyobb BHS2.
Ezek tömegben és terhelhetőségben térnek el egymástól, valamint a terhelhetőség miatt a cseretalp méretében is.

Mindhárom modell egyetlen szorítókarral rendelkezik, melynek nyitása nem csak a körbefordítást teszi lehetővé, de a gömbszorítást is oldja, így a döntés és billentés is egy menetben elvégezhető. Talán kissé kényelmetlen ez a megoldás, hiszen ha csak forgatni szeretnénk a fejen, a gömb akkor is old. Kis tömegű fényképezőgépeknél azonban ez nem lehet komoly probléma. DSLR-ekhez pedig – bár a terhelhetőség lehetővé tenné, inkább – válasszunk másik típust, ahol a függőleges tengely mentén történő szorítást külön karral végezhetjük el.

A fej felső részén, a talp közelében egy libellát is elhelyeztek, mely a gép vízszintezésében segít, de csak vízszintes állásnál, porté állású beállításnál nem nyújt segítséget.
Maga a talp nem túl nagy méretű, modelltől függően 4-6 cm hosszú és 2,7-5 cm szélességű. Közepén a rögzítőcsavar található, melyet pénzérmével, vagy a rá épített lehajtható füllel is elforgathatunk.

A legkisebb: Induro BHS0

A legnagyobb: Induro BHS2

Az Induro BHS gömfejeit elsősorban könnyű gépek alá ajánljuk.

Induro BHS gömbfejek
BHS0 BHS1 BHS2
Gyorscseretalp mérete 4×2,7 cm 5×3,7 cm 6×5 cm
Terhelhetőség 4,7 kg 5,8 kg 8,5 kg
Tömeg 0,2 kg 0,3 kg 0,4 kg
Ár 7.550 Ft 9.300 Ft 11.500 Ft

Az Induro gömbfejeit a Mikrosattól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.