Lenspen újdonságok

0

A tavaly megújult Lenspen sorozat minimális, de annál hasznosabb változáson ment át. A hagyományos Lenspen-ek kupakjait ugyanis csavarosra cserélték, amelyek így hatékonyabban látják el friss aktív szénnel a tisztító felületet, mint a pattintós megoldás.

A normál méretű Lenspen-en kívül többféle méretűt találunk a kínálatban, ezek közül a MiniPro és a MicroPro hasonlít leginkább az eredeti változatra.

Ezek a kisebb tisztító „ceruzák” nyilván a kisebb méretű felületekhez méretezettek, így a MiniPro-t elsősorban kompakt fényképezőgépek objektívjeihez ajánlja a gyártó, míg a MicroPro pl. tükörreflexesek keresőlencséjének tisztításánál tesz jó szolgálatot. (Létezik egyébként még kisebb változat, a CellKlear, melyet mobiltelefonok kameralencséjének tisztításához használhatjuk).

Mindegyik hagyományos Lenspen közös tulajdonsága a hátsó tisztító ecset, ami egy kar segítségével tolható ki. Az eszköz elején található az aktív szenet tartalmazó szivacsos rész, amellyel a portalanítási művelet után tisztíthatjuk véglegesre a felületet.

Kifejezetten szűrők felületének por- és zsírmentesítésére fejlesztették ki a FilterKlear-t, amelynek tisztítófej része teljesen lapos, így hatékonyabban használható a szűrők esetében, mint a hagyományos Lenspen-ek. Természetesen erről sem maradt le az ecset, s ennek kupakja is csavarással nyitható, illetve zárható.

S ha már a lapos eszközök tisztításánál tartunk, itt kell szóba hoznunk a Sidekick-et (melyről már részletesebben is beszámoltunk), és a SmartKlear-t, melyek nagyobb felületek, többnyire LCD-k tisztítására alkalmasak. A kisebb SmartKlear nevéből adódóan okostelefonokhoz méretezett, míg a Sidekick akár táblagépek vagy notebookok kijelzőjéhez is megfelelően nagy. A fényképezőgépek LCD-jét bármelyik eszközzel sikeresen tisztíthatjuk.

Mind a SmartKlear-hez, mind a SideKick-hez vásárolható új tisztítópárna készlet, melyek kettő, illetve a SideKick esetében egy plusz tisztító részt tartalmaznak, így nem szükséges az egész eszközt cserélni. Mindkét esetben 100-150 tisztítás végezhető a friss párnákkal.

A Lenspen termékeket a hazai importőrtől a Pálvölgyi Digital Budapest-től kaptuk.