Manfrotto Pro Light Revolver-8 PL hátizsák

0

A Manfrotto Revolver-8 PL hátizsák a gyártó Pro Light sorozatának része, melyet elsősorban természetfotósok számára fejlesztettek ki, tehát komolyabb igénybevételnek, és az időjárás viszontagságainak is fokozottan ellenáll. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a táska eredetileg Kata tervezés és kapható is volt ezen a néven, de a Manfrotto a közelmúltban felvásárolta az ismert táskagyártót, így már saját márkaként forgalmazza.

A termék a Manfrotto CPS (Camera Protection System) technológia jegyében készült, melyről mindössze annyit árul el a gyártói honlap, hogy „különlegesen tervezett és laboratóriumban tesztelt, hogy az igazán lényeges helyzetekben a legmagasabb szintű védelmet és ütésbiztosságot garantálhassa”. A műanyagszövet külső vízlepergető tulajdonságú, durvább időjárási körülmények között pedig a mellékelt esővédő huzattal óvhatjuk külsejét és tartalmát. A védőhuzat ezüstös oldala UV-álló, mellyel tűző napsütésben a felmelegedéstől is megkímélhető a felszerelés.

Bár a Manfrotto biztos sokat tett a védelem érdekében, a táska alja sajnos nem kapott plusz borítást és műanyag vagy gumilábakat sem, letéve tehát azonnal a szövet koszolódik.

A hátizsák kerek íveivel, és egyöntetű fekete színével, formájával kimondottan visszafogott, mely tartózkodó eleganciát hatásosan dob föl az apró piros berakások és kiegészítők tömkelege. Ezek használatát szerencsére nem vitte túlzásba a gyártó, a termék nem válik csiricsáré színkavalkáddá. Egy két logó itt, az élek piros szövettel való finom kiemelése, és pár egyedi formavilágú, műanyag cipzár húzó bőven elég, hogy érdekesebbé tegyék a külsőt, megőrizve annak egyszerűségét.

A cipzárak műanyagból készültek, jó minőségűek, és néhány szíj bebújtatót leszámítva minden más is műanyag a táskán. Beleértve a csatokat, melyekből kettőt találunk az elején. A hozzá adott szíjakkal ide erősíthető függőlegesen a magunkkal vitt állvány. A gyártó a Compact Lightveight (MKBFRA4-BH), vagyis könnyű állványát ajánlja a hátizsákhoz, melynek külső méretei: 33 x 25 x 49 cm.

Fent párnázott fogantyú, hátul két széles, szintén vastagon bélelt vállpánt csatlakozik a hátizsákhoz, melyeken további kiegészítő csatlakozási lehetőségeket találni. A hátlap is vastag párnázatot kapott. Alatta a kihúzható fogantyús (trolley) utazóbőröndökhöz illeszkedő zseb került kialakításra. Méreteiből adódóan a hátizsákot repülőgép fedélzetre is felvihetjük.

A táska két oldalán elefántfülekre hasonlító, cipzáras zsebek kaptak helyet a kisebb kiegészítők számára. Belül világosszürke bélést használtak, így ezek könnyen meg is találhatók majd.

A Manfrotto Revolvere talán a legfurcsább belső kialakítású hátizsák, amivel eddig találkoztam. Az itt is alkalmazott világosszürke, puha posztóbélés, és a piros elválasztók a mindennapos használat jegyében készültek, az alsó pakolótér kialakítása azonban már felrántja a használó szemöldökét egy rövid csodálkozó pillantás erejéig, és megérteti velünk miért is nevezik Revolvernek ezt a táskát.

Ha magunk elé képzeljük e nevezetes kézifegyverek forgótárának működését nagyjából képben is leszünk, miként működik az itteni belső. Egy hasonló kialakítású, kerek, elforgatható betétet kapunk, – ami kábeldobra is emlékeztet – körben a kiegészítők, elsősorban kisebb objektívek számára kialakított, párnázott rekeszekkel. Középen egy-egy patenthez hasonló alkalmatossággal rögzítették ezt a forgó részt a táskához, melyek révén, ha nem is könnyen, de eltávolítható a belsőből. A forgó „dobbal” együtt mozduló felszerelési tárgyink kipotyogását egy félig áttetsző, gumírozott szövet gátolja meg, mellyel körben leszoríthatjuk, legumizhatjuk a tárolt holmit.

Az alsó rész ajtaja elöl és oldalt körben nyitható, így a táskát hátulról magunk elé húzva, oldalról is hozzáférhetünk a tartalmához. Kis galibát jelenthet, hogy a cipzárakat szorosra zárva és csak egy kis rést nyitva a revolver rész némileg szorulhat. Méretei: 28 x 11 x 28 cm.

A fényképezőgép számára a külön nyitható felső tárolórekeszben találunk helyet, mely ugyanígy minden irányból párnázott, sőt egy 70-200mm-es objektív számára is találunk benne párnázatot. Alul a portrémarkolatos DSLR-en és a 70-200mm-es optikán kívül további 5-6 objektív fér el.

A harmadik fontosabb rekesz szintén külön cipzárral nyitható, a hátlapi részen, és egy legfeljebb 38 x 28 x 3 cm-es (15″-os) laptop számára biztosít minden oldalról bélelt védelmet. A tároló rész külső oldalán egy tépőzáras zseb (pl. iratok számára) és egy hosszú, kivehető védőpárna kapott helyet.

A profi minőségű Manfrotto Pro Light Revolver-8 saját tömege 1,79 kg. Csak fekete (piros) színben kapható, pillanatnyilag bruttó 64 500 forint körüli vételáron.

Az állványt a Manfrotto Magyarországtól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!