Vanguard monopodok

0

Vanguard Tracker AP-284

A Vanguard tripodokat és monopodokat egyaránt felvonultató Tracker sorozata egy lábú verzióból négy félét is rejt. A sorozat tagjai alapvetően méretben és terhelhetőségben, no meg árban térnek el egymástól. Nálunk a második legkisebb változat, az AP-284 járt.

A Vanguard Tracker AP-284 alumínium monopod négy szekcióból áll. A láb szekcióinak kinyitásához a szorítógyűrűket kell meglazítani. A teljes kinyitás után 157 cm magas monopodot kapunk, melyet az 1/4″-os csavarmenetnek köszönhetően azonnal használhatunk is. Ide csavarhatjuk ugyanis fel a fényképezőgépet.

Ha valamilyen komolyabb fejet szeretnénk használni, arra is van lehetőség a mellékelt 3/8″-os adapter csavar segítségével.

A lábak vége gumikupakban végződik, amely azonban becsavarható, így ebben az esetben a rejtett tüske szolgálhat a teher megtámasztására. A gumikupakot egyébként úgy alakították ki, hogy kis mértékben (kb. 20 fokos szögben) dönthető, így a tappancs lejtős terepen is jól felfekszik.

A terhelhetőség – annak ellenére, hogy a második legkisebb tagról van szó – jó, a gyártó adatai szerint 8 kg-ot képes megtartani, ami már komoly DSLR felszerelés alá is elegendő lesz. Nagyobb, méretesebb teleobjektív alá azért már érdemes masszívabb monopodot keresni.

A Vanguard Tracker AP-284 monopod ára bruttó 17 ezer Ft.

Vanguard Tracker AP-284
Max. magasság 157 cm
Összecsukott hossz 51 cm
Legnagyobb csőátmérő 26 mm
Legkisebb csőátmérő 16 mm
Szekciók száma 4
Terhelhetőség 8 kg
Tömeg 0,57 kg