Vanguard Nivelo 204

0

Vanguard Nivelo 204

A Vanguard mini állványait felvonultató sorozat a Nivelo. A három modellből álló széria legkisebb tagja a Nivelo 204, mely többféle színben is kapható: fekete (BK), rózsaszín (PK) és ezüst (SL).

A mindössze 600 grammos tripod elsősorban utazáshoz, vagy túrázáshoz ajánlott. Az igazán kis összecsukott méret eléréséhez a középoszlopot lehajthatóra tervezték, amit persze nem kötelező használni, de lefelé hajtott középoszloppal még pár cm-t nyerünk. A lefelé fordított középoszlop természetesen nem csak összecsukott állapotban lehet hasznos: ebben az állásban a fényképezőgép (ugyan fejjel lefelé) a talajtól néhány cm-re is rögzíthető.

A lábakat 23 fokos szögben nyithatjuk ki, a nyitás szöge nem szabályozható, így összecsukott szekciókkal 35 cm magas állványunk lesz. Ennél lejjebb csak a középoszlop már említett lefordításával juthatunk. Ha mind a négy szekciót és a középoszlopot is kihúzzuk, kb. 1 m-es maximális magasságot érhetünk el, amely még csak guggolva kezelhető kényelmesen. Kis állványtól azonban ne várjunk csodákat.

A lábak végén gumi talpakat találunk, melyek fixen kerültek felszerelésre, így tüskére nem cserélhetők. Az egyes szekciók kinyitáshoz a gyorsszorítók kioldására van szükség, amely gyorsan elvégezhető, tekintve, hogy alig negyed fordulattal oldhatjuk.

A középoszlop elcsavarodás mentes, tetején egy igen egyszerű fej foglal helyet, mely a 360 fokos körbeforgatáson túl 90-90 fokban dönthető (balra és jobbra portré álláshoz).

A fejen elhelyezett egyetlen vízmérték csak a vízszintes állás megtalálásához ad támpontot, a függőleges beállításában (portré állás) nem segít.

A fényképezőgép felhelyezését közvetlenül a fejre csavarással végezhetjük el, cseretalp ehhez a fejhez nem jár. A fej 3-4 cm szélességű, így csak a kisebb gépek megtartásához elegendő, ahogy egyébként az állvány is inkább a kompaktok tömegéhez igazodik a 2 kg-os terhelhetőségével.

A könnyebb szállításért egy kis tokot is mellékel a gyártó, mely azonban nem rendelkezik vállpánttal.
A Vanguard Nivelo 204 bruttó 19 ezer Ft-ért kapható többek között a Bluechip üzletében.

Min. magasság 35 cm
Max. magasság 83 cm
Max. magasság kihúzott középoszloppal 101 cm
Összecsukott hossz 31 cm
Legnagyobb csőátmérő 19 mm
Legkisebb csőátmérő 16 mm
Szekciók száma 4
Terhelhetőség 2 kg
Tömeg 0,6 kg