Ricoh RDC-i700 az Ev Találmánya

0

Az amerikai Time Magazin a 2000-es év találmányának választotta a Ricoh legújabb digitális fényképezőgépét. Az internet elérési lehetőséggel is felszerelt fényképezőgép egy eszközbe sűrítette mindazt, amit eddig sok kisebb nagyobb szerkezettel oldottunk meg. Az RDC-i700 mindössze 450 grammot nyom, pedig a 3,5″ átmérőjű érintésérzékeny LCD-jén összeállított weblapokat pillanatok alatt publikálhatjuk az interneten. Hogy teljes legyen a szolgáltatások köre lehetőség van weboldalak letöltésére és megjelenítésére, e-mail fogadásra és küldésre is. Ezen kívül a szerkezet egy egyszerűbb digitális asszisztens szerepét is képer átvenni. A külvilággal a kapcsolatot a PCMCIA kártyahelybe illeszthető modemkártya segítségével tartja.

A termék ötlete egy vonaton ülve fogalmazódott meg Yousuke Yamadában a cég egyik vezető tervezőjében, miután a Ricoh elnöke Masamitsu Sakurai elmondta álmait egy forradalmian új termékről. Mindez 1997-ben történt és tudni kell, hogy az elnöki álom nem szólt többről, minthogy a terméknek új lendületet kell adnia a Ricoh fejlődésének.

Az internettel összekapcsolt digitális fényképezőgép rengeteg lehetőséget nyújt olyan területeken, ahol a képek azonnali továbbítása nagyon fontos. A termék magas ára miatt a kezdeti időszakban elsősorban az üzleti felhasználókat szeretnék megcélozni olyan területeken mint az ingatlanügynökségek, biztosítótársaságok. Japánban például egy természeti katasztrófákat vizsgáló csoport használ RDC-i700-asokat, hogy az elsőként kiérkező szakember azonnal képekkel is tudja tájékoztatni a mentőcsapatokat, hogy mire készüljenek.