Canon Termékek a PMA-n

0

Három új digitális fényképezőgépet és egy hordozható digitális kártyanyomtatót mutatott be a Canon a floridai PMA kiállítás megnyitója alkalmából.

A három új fényképezőgépből kettő a PowerShot A sorozat új tagjai és az olcsó gépek piacát szeretnék meghódítani. Az egyszerűen kezelhető, jó minőségű képeket ígérő fényképezőgépek szinte mindenben megegyeznek egymással, csak míg a PowerShot A10-as CCD-je 1,3 millió pixeles, addig a PowerShot A20-ast 2,1 millió képpontos lapkával látták. Apró különbség még, hogy a kisebb gépet videó kimenet hiányában nem lehet TV-re csatlakoztatni.

Az Ixus vonal is tovább bővült. Bemutatták a már általunk is kipróbált Digital Ixus testvérét a 3x optikai zoomos Digital Ixus 300-at. A gép egy kicsit nagyobb mint a testvére, de cserébe egy kicsit nagyobb telét kapunk. A felbontás és a többi lényeges paraméter változatlan maradt.

Mindhárom fényképezőgép közvetlen képes kommunikálni a szintén most bemutatott hőszublimációs fotónyomtatót. A bankkártya méretű nyomatokat 300 dpi-s felbontással 60 mp alatt produkáló CP-10-es azonnali kontrollként használható exponálás után. A fényképezőgéphez és a számítógéphez USB kábelen keresztül csatlakozik.