Gépet, de mennyiért?

0

E heti kérdésünkre már sokan megmozdultak, több mint háromszáz olvasó osztotta meg terveit velünk és a többiekkel. Köszönjük! A kérdés a következő volt:

Mennyit szán a következő digitális fényképezőgépére?

Ahogy a diagramm is mutatja, az olvasók többsége 100 és 200 ezer forint közötti fényképezőgépet keres. Ebbe a kategóriába esnek az 1-2 millió pixeles, optikai zoomos automata fényképezőgépek, de néha a sáv végén felbukkannak nagyobb felbontású vagy bizonyos állítási lehetőséget kínáló gépek is. A válaszadók több mint 1/3-a (35%) keres ilyen gépet.

Szintén nagyon sokan keresnek 100 ezer forint alatt fényképezőgépet. Sajnos egyelőre ebben a kategóriában még nem sok gép kapható. Talán a forint erősödésével javul a helyzet… :-))) A résztvevő olvasók 27 %-a keres ennyiért gépet.

Sokan vannak ugyan, de az előző kategóriákhoz képest sokkal kevesebben (20%)keresnek 200 és 300 ezer forint között fényképezőgépet. Pedig a választék talán itt a legszélesebb.

A maradék három kategóriában a kereslet gyérnek mondható. 3-500 ezer forint közt az olvasók mindössze 11% keres gépet. Persze érthető. Ez már túl sok pénz ahhoz, hogy otthoni játék gépnek megvegye az ember. A válaszadók 4 illetve 3%-a tervez fél és 1 millió illetve 1 millió felett fényképezőgépet venni. Nyilván ők azok, akik munkaeszköznek és nem otthoni hobbi célra keresnek eszközt.