Ismét eltelt egy hét

0

Az elmúlt hét szinte teljesen hír nélkül telt el. Semmi említésre méltó bejelentés sem történt a digitális fotózás világában. Persze olvasnivaló azért akad és mi sem tétlenkedtünk. Magyarországon ismét itt (hol máshol…) olvasható az első vélemény a Fujifilm legújabb fényképezőgépéről a FinePix6900 Zoom-ról. Érdemes belenézni. Aki eddig habozott, hogy megvegye-e a 4900-ast, annak talán segítség lehet az összehasonlító táblázat és az értékelés.

A héten kipróbáltuk néhány fényképezőgép fehéregyensúly állítási képességét. A körülmények nyilván nem könnyítették meg a gépek dolgát. Az eredmény meglepő, a képek és az értékelés hamarosan fent lesz.

Most pedig jöjjön a hét kérdése:
Milyen időintervallumon belül tervezi új digitális fényképezőgép vásárlását?

Örömteli hír, hogy olvasóink negyedének van már digitális fényképezőgépe és a mindössze 6%-uk nem tervezi, hogy gépet vesz. A többiek (összesen a válaszadók 69%-a) előbb-utóbb szeretne géphez jutni. A felmérésben résztvevők 30%-a 3 hónapon belül szeretne szert tenni egy ilyen masinára. Közülük érdemes kiemelni azt a 10%-ot (1/3-aduk) , akik 1 héten belül meg szeretnék venni a gépet (lehet, hogy egy részük azóta már boldogan töltögeti a memóriakártyákat). A fél éven belül illetve valamikor azon túl fényképezőgépet venni tervező olvasók a válaszadók 19 illetve 20%-át teszik ki. Összesen 230 olvasó nyilatkozott a terveiről. Köszönjük!