Sony zsebbevalók

0

A tegnap nálunk is bemutatott Sony DSC-F707 mellett két apró fényképezőgépet és egy hordozható nyomtatót is bemutatott a japán cég. A két fényképezőgép a korábbi DSC-P1-es utóda, de az új akkumulátornak köszönhetően annál jelentősen kisebb.

Sony DSC-P5

Sony DSC-P3
Sony DSC-P3: zsebbevaló digitális fényképezőgép A két modell közül a kevesebbet tudó. A CCD felbontása 3 millió pixel, de ebből csak 2,7 milliót használnak képalkotásra, így a legnagyobb felbontás 1920 x 1440 pixel. Felbontásválasztékban nincs hiány: 1920 x 1280, 1600 x 1200, 1280 x 960 és 640 x 480. Valahogy így kellene csinálnia minden gyártónak. A gép optikája fix gyújtótávolságú, enyhén nagy látószögű (36 mm). Az élességállítás azonban nem fix, hanem automata, de 5 lépésben manuálisan is állítható. A képeket a hátlapon lévő 1,5″ átmérőjű LCD monitoron lehet megkomponálni és leellenőrizni, míg tárolásukra a Sony MemoryStick kártyája végzi. A gép 499 dollár körüli áron szeptember végétől lesz kapható az Egyesült Államokban.
Adatlap: Sony DSC-P3

Sony DSC-P5
Sony DSC-P5: zsebbevaló zoomos digitális fényképezőgép A P3-as zoomos változata. Az eltérő optikának köszönhetően a felbontás már valós 3 millió pixeles. A vázban megbújó 3x zoomátfogású (39-117 mm) objektív miatt nem lett nagyobb a gép, sőt a tömege is alig nőtt. Jellemzőiben megegyezik a P3-assal. Az egyben elkészíthető videófelvétel hossza ennél a gépnél is csak a memóriakártyán lévő hely méretétől függ, mivel a felvételt MPEG EX formátumban tárolja. A Sony DSC-P5-ös szintén szeptember végétől lesz elérhető 599 dollár környéki árcédulával.
Adatlap: Sony DSC-P5

Sony DSC-P5

Sony DPP-MP1: tökéletes hordozható hőszublimációs nyomtató
A Canon után a Sony is kihozta hordozható, kártya méretű képeket készítő hőszublimációs nyomtatóját. A hihetetlenül kicsi szerkezet akkumulátorral, tálcával együtt is alig fél kilót nyom, így tényleg könnyen elfér egy kisebb táskában is. A képeket közvetlen MemoryStick kártyáról vagy USB porton keresztül számítógépről lehet a nyomtatóba juttatni. Az akkumulátorrol üzemelő DPP-MP1 a keret nélküli képeket kevesebb mint 2 perc alatt, időtálló papírra készíti el. A nyomtató és az akkumulátorszett 280 illetve 70 dolláros áron novemberben kerül a boltokba.