5MP: Sony DSC-F707

0

Úgy tűnik, hogy a német szaklap elnézte a bejelentés dátumát és egy nappal a hivatalos (amúgy szigorúan betartandó) bejelentés előtt közzétette a Sony új fényképezőgépének az adatlapját. Ha már fent van, akkor pedig már a mi adatlapjaink közt is ott a helye.

A DSC-F707 az F505 és F505V modelleket hivatott felváltani. A forma és az elgondolás maradt, bár a dizájn kicsit változott. Az aprócska vázra egy elforgatható csőként szerelték fel az 5x (38 x 190 mm) zoomtartományú objektívet. A gép legfontosabb tulajdonsága, hogy az előd modellekhez képest majd a duplájára 5 megapixelre nőtt a CCD felbontása.

Persze a Sony nem csak a trendeket követi, de kihasználja a videókamerák építésében szerzett óriási tapasztalatát is. A DSC-F707 az első olyan digitális fényképezőgép, amibe éjszakai felvétel módot építettek. Ebben a módban a gép két infravörös LED segítésével megvilágítja a témát, majd az infravörös szűrőt kikapcsolva elkészíti a felvételt. Persze az infravörös fény használható csak a kép megkomponálására akkor is, ha amúgy normál képet (hosszú záridővel) készítünk gyenge fény mellett.

A fényképezőgép októbertől kerül a boltok polcaira, árcéduláján azonban nagy számra kell felkészülni: a bejelentés szerint a gép tervezett fogyasztói ára 1600 euro (kb. 410 ezer forint) lesz.