Canon PowerShot S miniatűrök

0

A Canonnál nem dőltek hátra a PowerShot G2 és az EOS-1D bemutatása után a mérnökök. Alig telt el egy hét, máris itt van két új modell. A PowerSot S30 és a PowerShot S40 a korábbi S sorozatú gépek hagyományát követve nagyon kicsi, fém (alumínium burkolatú) és sokat tud. Jelen esetben mindkét gép alapját a nemrég bemutatott PowerShot G2 adta. A nagytestvér minden tudását megkapták és mindössze néhány „apróságot” nem tudnak: nincs rajtuk vakupapucs, nem lehet előtétlencsét tenni rájuk és persze nincs kihajtható LCD-jük.

Azonban nem csak elvettek, hanem hozzá is adtak a géphez. A G2 bemutatónkban szóvátett expozíció prioritás itt már megvan, így bármikor egy pillanat alatt exponálhatunk, nem kell külön felvétel módba kapcsolni a gépet.

Canon PowerShot S30
Canon PowerShot S30 A két gép közül az olcsóbb. Az alacsony ár oka az alacsonyabb felbontású CCD az oka. Egyébként mindazt tudja, mint az S40. A 3 megapixeles CCD-re egy 35-105 mm tartományban állítható gyújtótávolságú objektív rajzolja a képet. Érdekesség, hogy az érzékenység ISO 50 és 800 között állítható. Külsőre a különbség csak annyi, hogy ez a gép tiszta alumínium színű. Az október végén boltokba kerülő gép listaára 599 dollár lesz.

Canon PowerShot S40
Canon PowerShot S40 A 4 megapixeles CCD-vel szerelt darab. Az érzékenységet (ISO 50-400)és a CCD-t (illetve az ezekből fakadó paramétereket) leszámítva a gép tudását tekintve megegyezik az S30-assal. A gép fém burkolata kicsit kékes. Az október végén boltokba kerülő gép listaára 799 dollár lesz.

A magyarországi forgalmazás időpontja még nem ismert, de az S30-as és az S40-es ára bruttó 249.990 és 279.990 forint lesz.