Praktica a digitális fotózásban

0

A hazánkban igen jól ismert Praktica, ha csendben is, de azért próbálkozik a digitális fotózás területére is betörni. Az elsősorban olcsó termékeiről ismert márka, nyilván a magas fejlesztési költségek miatt, nem fogott saját modell fejlesztésébe. Mindkét most bemutatott modelljét eredendően a tajvani Premier Image Technology gyártja.

Praktica DCZ 3.3
Praktica DCZ 3.3 A két gép közül a komolyabbik 3,3 millió pixeles CCD-t kapott, amire nem egy hagyományos 3x, hanem egy 4x zoomtartományú objektív rajzolja a képet. A fényképezőgép a kompakt gépek felső kategóriájába sorolható, hiszen mindent tud, amit egy komolyabb, de azért nem csúcsgépnek illik. Van rajta teljes manuális mód, kézi élességállítás, előtétlencse csatlakozási lehetőség, mindezt 500 dollár körüli áron. A gép majdnem teljesen azonos a Minolta Dimage S304 jelű modelljével.

Adatlap: Praktica DCZ 3.3

Praktica DCZ 2.1
Praktica DCZ 2.1 A német cég másik most bemutatott modellje egy kicsit egyszerűbb. A 2 megapixeles felbontás ideálisnak mondható, de az ár alacsonyan tartása végett ebbe a gépbe már csak egy fix gyújtótávolságú (kisfilmes gépeken 38 mm-nek lenne megfelelő) objektív került. A gép teljesen automatikus, így használata nem lehet túl bonyolult. A 270 dollár körüli ár talán lehetne egy picit alacsonyabb is.

Adatlap: Praktica DCZ 2.1