HP DVD író-újraíró

0

A Hewlett-Packard Company még idén augusztusban bemutatta első újraírható DVD- és CD-lemez meghajtóját. A HP Magyarország a DVD-Writer dvd100i hazai forgalmazásának elindulása kapcsán a honi szaksajtónak is bemutatta az új eszközt.

hp DVD-Writer dvd100i
És hogy mi köze van a digitális fényképezőgépeknek a DVD technológiához? Csupán annyi, hogy akinek már 1-2 éve van digitális fényképezőgépe, annál valószínűleg hegyekben állnak a fotókka teleírt CD lemezek, amelyek tárolása és katalogizálása egyre inkább gondot okoz. Így lassan itt az ideje egy jobb megoldás felkutatásának.

A CD-R illetve CD-RW technológia után a következő lépés a DVD+R és a DVD+RW technológia lehet. Legalábbis a HP szerint. Kétségtelen, hogy a most piacra dobott újraíró által készített lemezek tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak, mind videó, mind pedig adattárolás szempontjából. A lemezre mentett videókat a házimozi rendszerben meglévő DVD lejátszóval meg lehet nézni, de a hagyományos DVD-ROM meghajtók is képesek olvasni a hp DVD-Writer dvd100i által írt adathordozót.

hp DVD-Writer dvd100i A hp DVD-Writer a DVD+RW technológiára épül. Az újraírható formátumok közül ez az egyetlen, amelynek fejlesztésekor kezdettől fogva szem előtt tartották a különféle szórakoztatóelektronikai és személyi számítógépes környezetek tökéletes együttműködésének fontosságát. A hp DVD-Writer dvd100i ráadásul az interaktív, dinamikus videofelvételek készítését, másolását és lejátszását is támogatja, és a nagy kapacitású információtárolást is lehetővé teszi.

A hp felhasználóbarát szoftvere rugalmas rögzítési lehetőségeket kínál, és olyan DVD-felvételek készítéséhez segíti hozzá az eszköz felhasználóit, amelyeknek képsorai gyorscsévélés nélkül futtathatók végig. A meghajtók sebessége gyors és egyszerű DVD- illetve CD-írást garantál. A DVD+RW lemezek 4,7 gigabájtos adattárolási kapacitással rendelkeznek, ami háromórányi videofelvételi/-visszajátszási időnek, illetve 7 CD összkapacitásának felel meg. Így a felhasználók jelentős megtakarítást érhetnek el az adathordozókkal kapcsolatos idő- és pénzráfordítás terén.

A hp DVD-Writer dvd100i persze nem csak DVD író és újraíró, hanem CD olvasó, CD-R/CD-RW író és DVD olvasó is. A készülék már kapható a boltokban, ára 250 ezer forint környékén alakul. Reményeink szerint még idén ki is tudjuk próbálni és részletesen is be tudjuk mutatni ezt a remeknek tűnő szerkezetet.