Tükörreflexes Rollei d530

0

Rollei d530 flex A nem cserélhető objektíves tükörreflexes fényképezőgép a d30-as 5 megapixeles változata. A gép nagyon sok tekintetben eltér a ma megjelenő tükörreflexes digitális fényképezőgépektől. Az egyik legfontosabb, hogy a Rollei nem tette le voksát egyik kompakt flash szabvány mellett sem. Ezért a gépbe PCMCIA Type II-es kártyahelyet tettek, amibe adapteren keresztül a MicroDrive-tól kezdve a SmartMedia kártyán keresztül a MemoryStick kártyáig bármit lehet használni.

A másik említésre méltó érdekesség a számítógépes csatlakozási lehetőség. Az USB és a FireWire csatlakozás helyett a cég a SCSI csatolót választotta. Ez nagy sebességű adatátvitelt biztosít, azonban ma kevés számítógép rendelkezik ilyen kivezetéssel. A d530-ason van vakuszinkronos vakupapucs, amivel a Rollei f28 rendszervaku TTL vezérlését is megoldották.

A gép 10-30 mm-es (40-120 mm kisfilmes gépekre vetítve) zoom optikát kapott, melynek kezdő fényereje a gyújtótávolság függvényében F2.8 és F4.0 közt változik. A két automatikus program mellett a fényképezőgéppel lehet teljesen manuális módban is fotózni. A képek ellenőrzését a gép hátlapján lévő 2,5″ átmérőjű 112 ezer pixeles LCD monitoron lehet megejteni.

A fényképezőgép áramellátásáról 6 ceruzaelem vagy ceruzaakkumulátor gondoskodik. A gép listaára 2000-2200 dollár körül várható, ami a mostanában megjelent gépek ismeretében egy fix objektíves gépért egy picit talán sok.