Két új ultra-vékony digitális fényképezőgép a Casio-tól

0

Igen vékony digitális fényképezőgép, 2 Mpixeles felbontással A mindössze 11 mm vékony gépek immár 2 Mpixeles képek készítésére alkalmasak. A két típus között nincs túl nagy különbség, az EX-M2-t multimédiás funkcióval is kiegészítették. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy az M2 képes hangfelvételre is, mind az állóképek mellé hangmegjegyzéshez, mind a mozgóképek mellé. Ezen kívül MP3 lejátszóként is használható. MP3 lejátszáskor az MP3 file-okban elhelyezett ID3 Tag-eket is kiolvassa és megjeleníti (itt helyezhető el az előadó, a számcím, az albumnév, stb.).

Mindkét gépben 1/1,8″-os CCD dolgozik. A gépeken belül 12 MB beépített memória található, ezt SD kártyákkal bővíthetjük tovább. A legnagyobb 1600×1200 pixeles felbontáson kívül a gépek támogatják a kisebb felbontásokat is, úgy mint 1280×960, illetve 640×480. A videofelvételek készítésekor 320×240 pixeles felbontás mellett 10 kép/mp sebességgel készül a felvétel, egyszerre maximum 30 mp hosszúságban. Sajnos az Exilim Ex-S1-ben alkalmazott F2,5-ös fényerejű optikát ebben a gépben már nem használhatták fel, mert a CCD mérete jelentősen megnőtt. A gépek így új optikát kaptak, ezúttal F3,2 fényerejűt, szintén fix fókusztávolsággal. Ez a fényerő sajnos nem túl jó teljesítmény egy zoom nélküli optikától, bár ebben a kategóriában nem ez a legfőbb szempont. A fénymérés középre súlyozott átlagolt módon történik. A fókusztávolság 36 mm-nek megfelelő. A zársebesség tartomány már jobb, 1/4 és 1/6400 mp közötti lehet, ez egyértelműen a gyors működésű, de nagyobb CCD-nek köszönhető, hiszen az EX-S1 még 1/8000 mp-et is képes volt elérni. A gépek hátulján megmaradt a régi 1,6″-os LCD, mely felbontása átlagos, 85 ezer pixeles. A gép működéséhez szükséges energiát lítium-ion akkumulátor szolgáltatja.

Az apró gépek nem csak méretükkel, de igen kis tömegükkel is kitűnnek társaik közül. Az EX-S2 mindössze 88 gramm, akkumulátor nélkül.

Photokina frissítés