Bővült a Casio Exilim családja

0

Újabb vékony Exilim fényképezőgép A Casio Exilim EX-Z3 sok tulajdonságában megegyezik a Pentax Optio S-szel. A Sliding Lens optikát a Casio is felhasználta, így az optika paraméterei természetesen megegyeznek a Pentax OptioS-nél megismertekkel, vagyis F2,6-F4,8 fényerejű. Az Exilim EX-Z3-ban is 1/2,5″ méretű 3,3 Mpixeles CCD dolgozik, ezért a 35 mm-es formátumba átszámolt fókusztávolság itt is 35-105 mm, valamint az érzékenység is ISO50 és ISO200 közötti.

A legkisebb tárgytávolság normál esetben 40 cm, makrónál 6 cm. A zársebesség ez esetben is 1 mp és 1/2000 mp közötti, ami éjszakai felvételek elkészítésére ISO200 esetében elegendő. Az EX-Z3 nagy, 2″ méretű LCD-t kapott, bár ennek felbontása sajnos elég alacsony, mindössze 85 ezer pixel. Az elkészített képek SD vagy MMC kártyára kerülnek.

Az Exilim gépeknél már megszokott módon a csatlakozások a dokkoló állomáson találhatók. A lítium-ion akkumulátorok töltése is a dokkoló állomásra helyezve történik. A 126 grammos gép 87x67x23 mm-es, vagyis kicsit nagyobb méretű, mint a Pentax OptioS. Mint látható, a két gép nagyon hasonló, valószínűleg az ár dönti majd el, melyiket lesz érdemesebb megvásárolni. A gép pontos európai megjelenése még nem ismert, Japánban február végétől lehet majd kapni.