A Canon az ultra-kompakt kategóriában is frissít

0

A Canon Digital IXUS 400 elődjéhez képest jelentős fejlődésen ment keresztül. Érzékelője 3 Mpixel helyett 4 millió képpontot tartalmaz, optikája a 2x-es zoomátfogás helyett 3x-os zoomra alkalmas, emellett F2,8-F4,9 fényerőt valósít meg. A 9 pontos AiAF a legtöbb téma esetén jó hatásfokkal választja ki a megfelelő fókuszpontot a helyes képélesség beállításához. Sajnos a VGA felbontású videórögzítés ebből a fényképezőgépből is kimaradt, de 320×240 pixeles felbontásban akár 3 perces felvételt is készíthetünk. Sorozatfelvétel esetén a sebességet is módosíthatjuk: 1,5 kép/mp vagy 2,5 kép/mp értékek közül választhatunk. A kis méret miatt a fényképezőgép Li-ion akkumulátorról működik.

A Canon sajtóközleménye:

Digital IXUS 400 – Dizájn és teljesítmény_ kompromisszumok nélkül

Amstelveen, Hollandia, 2003 – A Canon, a fotózás és a digitális képfeldolgozás meghatározó szereplője, bemutatja a Digital IXUS sorozat új zászlóshajóját a Digital IXUS 400 modellt. A Canon termékpalettáján megtalálható legkisebb 4 megapixeles, 3x zoomos fényképezőgép szigorúan követi az IXUS tradíciót a megkapó dizájn és a kiemelkedő minőség terén.

A rozsdamentes acél burkolat megvédi a fényképezőgépet, miközben az új, ellenálló „cerabrite” bevonat, fémek és kerámia keveréke szemet gyönyörködtető, masszív, hideg színű külsőt eredményez. A klasszikus Digital IXUS dizájn részeként a 36-108 mm-es (kisfilmes gépre vetítve), f/2,8-4,9 kezdő fényerejű, 3x zoomtartományú objektív körül megtalálható a megszokott króm gyűrű, míg a csuklószíj rögzítése teljesen körbefut a lekerekített váz élén, hogy része legyen ennek a stílusosan egyszerű műalkotásnak.

„A Digital IXUS 400 több, mint egy szép, precízen megalkotott fényképezőgép,” magyarázza Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „A dizájnt és a megnövelt funkcionalitást párosítva, a fényképezőgép a forma és a tudás tökéletes átmenetét alkotja.”

Minden funkció
Jellemző a nagyfokú tartalom jelenléte, ami a Canon fényképezőgépek védjegyévé is vált, így a Digital IXUS 400 a bámulatos 9 pontos AiAF (mesterséges intelligenciával támogatott automatikus élességállítás) rendszer segítségével a kép legnagyobb részén automatikusan felismeri a témát. A Digital IXUS 400 vásárlók élvezhetik a 15-1/2000 mp. tartományban állítható záridő és a 2,5 kép/mp-es sebességű sorozatfelvételi mód minden előnyét.
A Digital IXUS 400 több, mint egy fényképezőgép; képes maximum 3 perc hosszú, hangos videofelvételek készítésére is. A hangemlékeztető segítségével minden egyes felvételhez maximum 60 mp. hosszú hangfelvétel rögzíthető.

Fantasztikus képminőség
A Canon egyedülálló DIGIC (digitális képfeldolgozó mag) processzorral felszerelt Digital IXUS 400 tökéletes színvisszaadást, pontos fehéregyensúlyt, rendkívül precíz élességállítást és tökéletes expozíciót biztosít. A kiértékelő, a középpontosan súlyozott és a szpot fénymérési módok közül a fotós választhatja meg a témához leginkább megfelelőt, de lehetősége van a záridő és a rekesz meghatározására is. Az ISO 50-től ISO 400-ig állítható érzékenység biztosítja a praktikus záridő választást a megvilágítások széles skáláján, de a fotózáshoz szükséges fényt 3,5 méteres távolságig a beépített többfunkciós vaku is biztosíthatja.

Intelligens visszajátszás és közvetlen nyomtatás
A képek visszajátszása gyors és könnyű, a 10x nagyítási lehetőség segítségével a részletek is könnyen ellenőrizhetők. Ezen felül visszajátszáskor a képernyőn megjeleníthető hisztogram lehetőséget biztosít az expozíció és a kontraszt helyességének elIenőrzésére. A beépített elfordítás érzékelőnek köszönhetően visszajátszáskor a képek megfelelő irányban elfordítva jelennek meg.

A Canon Digital IXUS 400 támogatja a Canon közvetlen nyomtatási rendszerét, ami lehetőséget biztosít egy sor Bubble Jet és CP nyomtatóval történő közvetlen nyomtatásra. A nyomatok száma, mérete és a képkivágás mind meghatározható a fényképezőgépen. A Digital IXUS 400 tulajdonosok automatikusan hozzáférést kapnak a CANON iMAGE GATEWAY internetes szolgáltatáshoz, melynek segítségével online fotóalbumot hozhatnak létre. A szolgáltatás lehetőséget kínál a fényképezőgép testreszabására is.

Áramellátás, kiegészítők és szoftverek
A lítium-ion akkumulátorral működő Digital IXUS 400 kiváló fogyasztással büszkélkedhet, így egy töltéssel akár 420 felvétel is készíthető. A fényképezőgép tartozéka az NB-1LH jelű akkumulátor, a töltő, az USB kábel, az A/V kábel és egy 32 MB-os CompactFlash memóriakártya. A gép a következő szoftverekkel kerül forgalomba: Canon ZoomBrowser EX (Windows), Image Browser (Mac), PhotoRecord, PhotoStitch és RemoteCapture. Mivel a fényképezőgép PTP kompatibilis Windows XP illetve MAC OS X környezetben használva külön meghajtóprogramok telepítésére nincs szükség.

Canon Digital IXUS 400 specifikációk
Képérzékelő 1/1,8 ” CCD, Effektív pixelek száma: kb. 4 millió, Összes pixel száma: kb. 4,1 millió. Az össze rögzített képpont száma: 2,272 x 1,704 Alapszín-szűrő
Képfeldolgozó processzor DIGIC
Objektív 7,4 (nagylátószög) – 22,2 (tele) mm (kisfilmes gépen: 36 – 108 mm),
Kezdő fényerő: F2,8 (nagylátószög) – F4,9 (tele),
7 lencsetag 5 csoportban (2 aszférikus tag)
Zoom 3x optikai, kb. 3,6x digitális (kb. 11x optikai és digitális együtt)
Élességállítás 9 pontos AiAF TTL, egy pontos AF (középpont), AF rögzítés, AF segédfény be/ki,
Élességállítási tartomány: Normál 46cm – végtelenig és Makró 5 cm (nagylátószög) / 30 cm (tele) – 46 cm
Fénymérés / Expozíció Kiértékelő, Középpontosan súlyozott átlag, Szpot (középpontos), AE rögzítés,
Expozíció korrekció: +/- 2 Fé 1/3 Fé lépésekben,
ISO érzékenység: AUTO / ISO 50 / 100 / 200 / 400
Zár 15 – 1/2,000 mp.(Az 1-15 tartomány a hosszú záridő módban választható, a manuális módon belül),
Zajcsökkentés: Az 1,3 mp. vagy hosszabb záridők esetén
Fehéregyensúly auto, előre beállított (napfény, borús, izzó, neon, neon H) és egyedi
Kereső / Monitor Valós képet mutató zoom kereső,
1,5″ Alacsony hőmérsékletű, színes, Polycrystalline Silicon TFT LCD monitor
Vaku Módok: automatikus, vörös-szem hatás csökkentő, manuális be/ki, hosszú szinkron,
Vaku hatótávolsága: 30 cm – 3,5 m (nagylátószög) / 30 cm – 2,0 m (tele) (ISO: AUTO),
FE (vakufényerő) rögzítési lehetőség
Felvételi módok automatikus, manuális, panoráma, videó (hanggal),
Fotóeffektusok: élénk / semleges / lágy / szépia / fekete-fehér,
Sorozatfelvétel: nagy sebességnél kb. 2,5 kép/mp. (maximum 5 felvételig) és normál kb. 1,5 kép/mp. (maximum 8 felvételig) (Large/Fine kikapcsolt LCD monitorral)
Rögzített képek száma / Tömörítés Fényképek:(L) 2272 x 1704, (M1) 1600 x 1200, (M2) 1024 x 768, (S) 640 x 480 (választható tömörítések: SuperFine, Fine, Normal),
Videó: 320 x 240, 160 x 120 (15 kép/mp. 3 percig, a CF kártyán lévő szabad hely függvényében)
Fájlformátum Fényképek: JPEG (Exif 2.2 [Exif Print] kompatibilis) / Design rule for Camera File system, Digital Print Order Format (DPOF) Version 1.1 kompatibilis,
Videók: AVI [Motion JPEG + WAVE (monó)],
Hangemlékeztető: WAVE (monó),
Közvetlen nyomtatás Közvetlen nyomtatásra alkalmas Canon Card fótónyomtatókkal és Bubble Jet nyomtatókkal
Nyelvek 12 nyelv (angol, francia, német, spanyol, olasz, holland, svéd, norvég, dán, finn, kínai, japán)
Egyéb jellemzők Sajátgép (Induló képernyő és működési hangok), Intelligens elforgatás érzékelő és iSAPS technológia, Videó szerkesztés, Hangemlékeztető (max. 60 mp.), Belső hangszóró, Nagyítás visszajátszáskor (2x – 10x), Hisztogram megjelenítése, Vetítés, DPOF / Előrendelés, Időzítő
Interfész USB (PTP),
A/V kimenet (PAL/NTSC)
Memóriakártya CompactFlash Type I
Támogatott operációs rendszerek PC: Win 98 (beleértve a SE is) / 2000 / Me / XP,
Mac: OS 9.0 – 9.2 / Mac OS X v10.1 / 10.2
Szoftver Canon: ZoomBrowser EX/ImageBrowser, PhotoRecord (csak Windows), PhotoStitch, RemoteCapture, File Viewer Utility ,TWAIN Driver (Windows98, Windows2000), WIA Driver(Windows Me)
Apple: QuickTime (csak Windows), ArcSoft: PhotoImpression / VideoImpression
Áramforrás: NB-1LH Li-ion akkumulátor (akkumulátor és töltő tartozék), opcionális hálózati adapter
Egyéb kiegészítők vízálló tok (40 m mélységig), autós akkumulátortöltő, puha tok
Működési környezet 0 – 40 °C, 10 – 90% páratartalom
Méretek (Sz x M x M) 87,0 x 57,0 x 27,8 mm
Tömeg kb. 185 g (csak a váz)
*Minden adat a Canon saját mérési módszerein alapul. A változtatás jogát előzetes értesítés nélkül fenntartjuk.